Στον Διεθνή Τελικό του Global Management Challenge η ομάδα Ελλήνων φοιτητών “heROIcs”

Στον Διεθνή Τελικό του Global Management Challenge η ομάδα Ελλήνων φοιτητών “heROIcs”

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα φοιτητών “heROIcs”, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Bocconi University και το HEC Paris, κατέκτησε την 1η θέση στον 9ο Τελικό Ελλάδας του διαγωνισμού επιχειρηματικής στρατηγικής, Global Management Challenge και θα διεκδικήσει τη νίκη ανάμεσα σε άλλες 35 χώρες στο Διεθνή Τελικό, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας.

Χορηγοί του 9ου Διαγωνισμού Ελλάδας καθώς και της Ελληνικής αποστολής στο Διεθνή Τελικό είναι οι Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής τους για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

O Τελικός Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy και ακολούθησε τελετή βράβευσης στις 30 Απριλίου στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς». Σε μια βραδιά αφιερωμένη στις 8 ομάδες Ελλήνων φοιτητών που διακρίθηκαν στον 9ο Διαγωνισμό Ελλάδας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του απαιτητικού και δυναμικού Τελικού Ελλάδας. Οι νικητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1.165 νέους από 50 Πανεπιστήμια της χώρας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση εικονικών επιχειρήσεων, να εργαστούν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και να λάβουν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης.

Την τελετή βραβεύσεων του 9ου διαγωνισμού Ελλάδας, που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Στέφανος Κομνηνός.

Ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου, που βράβευσε τη νικήτρια ομάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο επιχειρηματικός διαγωνισμός Πανεπιστημίων διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τη χώρα μας και συγχαίροντας τη νικήτρια ομάδα τόνισε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε τα καλύτερα μυαλά, πιστεύουμε σε εσάς, φτάνει και εσείς να πιστέψετε στον εαυτό σας. Και σύντομα θα έχουμε μία πατρίδα που αξίζει σε όλους».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός τόνισε το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που προωθεί ο διαγωνισμός, εκφράζοντας την ισχυρή τοποθέτηση ότι η απουσία αυτών των στοιχείων συνέτεινε στη σημερινή κρίση και οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας “θα βοηθήσουν τη χώρα μας να βγει από την κρίση”.

Η κ. Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα, εκπροσωπώντας την Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, συνεχάρη τους διακριθέντες και τους μετέφερε την πεποίθηση ότι η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στο Διεθνή Τελικό, ενώ μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Στην Coca-Cola πιστεύουμε ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της χώρας μας. Γι’ αυτό στηρίζουμε πρωτοβουλίες νεανικής επιχειρηματικότητας που απελευθερώνουν τα πολύτιμα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το δυναμισμό των νέων, όπως το  Global Management Challenge.»

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ηλίας Τατσιόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχάλης Σφακιανάκης, καθηγητές των διαγωνιζόμενων φοιτητών και εκπρόσωποι των εταιρειών υποστηρικτών του Global Management Challenge.

Επιπλέον, εκπροσωπώντας το καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων των ομάδων GMC και τιμώντας τους διακριθέντες έδωσαν το παρόν οι επιχειρήσεις PwC, Ελληνικά Πετρέλαια, Johnson&Johnson, SONY Hellas, καθώς και εκπρόσωποι του νεανικού δικτύου της πρωτοβουλίας World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub.

Η βραδιά έκλεισε με τις ανακοινώσεις των ιδιαίτερα σημαντικών υποτροφιών που προσφέρει η εταιρία συμβούλων PwC, το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το MBA TQM του Πανεπιστημίου Πειραιώς στους δυναμικούς φοιτητές του Global Management Challenge.

Στις φωτογραφίες περιλαμβάνεται η τελική κατάταξη των 8 ομάδων του 9ου Τελικού Ελλάδας GMC.

Site διαγωνισμού: www.worldgmc.com/greece

Facebook: www.facebook.com/gmcgreece

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή