Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του book building για την αύξηση κεφαλαίου κατά 2,5 δισ. ευρώ της Εθνικής τράπεζας ενίσχυσε τη συναλλακτική δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν χέρια περισσότερα από 8 εκατομμύρια μετοχές. Ωστόσο, η μετοχή σε εβδομαδιαία βάση υπέστη απώλειες 3,21%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής τράπεζας, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε σημαντικά, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για την τράπεζα.

Τιτάν

Εβδομαδιαία άνοδο 2,43% κατέγραψε η μετοχή του Τιτάνα. Σε έκθεσή της η χρηματιστηριακή εταιρεία Euroxx, διαβλέπει σημαντικό περιθώριο ανάκαμψης των δραστηριοτήτων της εισηγμένης στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις της κάνουν λόγο για αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας από τα 14 εκατ. το 2013 στα 24 εκατ. ευρώ φέτος και στα 37 εκατ. το 2015.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η κατανάλωση τσιμέντου στην Ελλάδα το 2013 διαμορφώθηκε σε επίπεδα 80% χαμηλότερα από το υψηλό του 2006.

Ελληνικά Πετρέλαια

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 2,52%. Η εισηγμένη θα εκδώσει διεθνές εταιρικό ομόλογο. Το ύψος του ομολόγου εκτιμάται στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών το ενδεικτικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4,75%. Το 2013 τα ΕΛΠΕ είχαν εκδώσει ομόλογο 400 εκατ. ευρώ τετραετούς διάρκειας με επιτόκιο 8%. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυχρόνιων δανειακών υποχρεώσεων.

Καρέλιας

Η μετοχή της μοναδικής εισηγμένης καπνοβιομηχανίας κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 6,48% παρά την αναιμική εμπορευσιμότητά της. Η Καρέλιας το 2013 υλοποίησε επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Καρέλια, οι επενδύσεις είχαν στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,9 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις αρχές του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή