Εντεκα χρόνια συμβολής στη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τη Vodafone

Εντεκα χρόνια συμβολής στη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τη Vodafone

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 20 χρόνια που λειτουργεί και επενδύει στη χώρα μας η Vodafone, τα δέκα τελευταία χρόνια μόνο, οι επενδύσεις της έχουν υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ. Στην πορεία της προς την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και υπηρεσιών της, έχει για συνοδοιπόρο τη δέσμευσή της να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη. «Ο 11ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το επιστέγασμα της συνεχούς και συστηματικής προσπάθειάς μας να λειτουργούμε υπεύθυνα, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητα στη λειτουργία μας και επιφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε» αναφέρει η κ. Αγγελική Μπούρα, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων στη Vodafone Ελλάδας. Και υπογραμμίζει ότι «η συμβολή στη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί για όλους εμάς στη Vodafone στρατηγική επένδυση και μέρος της καθημερινής μας λειτουργίας».

Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2012 – 2013 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα ακολουθεί τις διεθνείς Οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI 3.1), καταχωρίζεται σε επίπεδο εφαρμογής Α+, έχει διασφάλιση του περιεχομένου της σύμφωνα με τις Αρχές του Πρότυπου ΑΑ1000 και φέρει πιστοποίηση του εξωτερικού ανεξάρτητου φορέα KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. (www.vodafone.gr/sustainability). Τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ξεχωρίζουν, είναι πολλά και σημαντικά. Ωστόσο ας μας επιτραπεί –λόγω της οικονομικής κρίσης– να αναφερθούμε, κατά προτεραιότητα, στη στήριξη του τουρισμού μας –άρα και της ελληνικής οικονομίας– μέσα από τη δημιουργία της εφαρμογής για smartphone της «Vodafone/ExploreGreece» που προβάλλει την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα κάθε περιοχής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Μια εφαρμογή που προωθήθηκε στη διεθνή συνδρομητική βάση του ομίλου Vodafone στην Ευρώπη και προσέγγισε –σε αρχικό στάδιο– 90 εκατ. συνδρομητές.

Με ιδιαίτερη απήχηση και αποτελεσματικότητα τα Προγράμματα Τηλεϊατρικής εγκαινιάσθηκαν το 2006 και συνεχίζονται επί οκτώ συναπτά έτη. Το 2013 το πρόγραμμα αυτό έχει επεκταθεί σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Ακόμη, η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιούργησε η Vodafone σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου το 2003, στα έντεκα αυτά χρόνια της λειτουργίας της, έχει περιθάλψει περισσότερα από 55.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Με ιδιαίτερη προσήλωση στην προστασία των παιδιών και εφήβων κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και του Διαδικτύου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Vodafone bsafeonline», έθεσε στη διάθεση των γονέων την πρώτη κάρτα σύνδεσης «Youth Safe Pack», ειδικά σχεδιασμένη να λειτουργεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, όπως και τη δωρεάν εφαρμογή Vodafone Safety Net.

Τα τελευταία εννέα έτη, για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης και ακοής, μέσω του κόμβου πληροφόρησης και επικοινωνίας blind.gr, η Vodafone υλοποιεί σειρά προγραμμάτων με φωνητική πλοήγηση και μέσω γραπτών μηνυμάτων. Ωστόσο στον τομέα του Περιβάλλοντος, σημαντικό είναι το αποτέλεσμα της αποτροπής εκπομπής 51.400 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, στο χρονικό διάστημα 2012-2013 μέσα από τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή