Η μείωση των τιμολογίων φυσικού αερίου απέφερε όφελος 2,5 εκατ. στη Βιοχάλκο

Η μείωση των τιμολογίων φυσικού αερίου απέφερε όφελος 2,5 εκατ. στη Βιοχάλκο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οφελος 2,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2014 είχε ο όμιλος Βιοχάλκο από τη μείωση των τιμολογίων στο φυσικό αέριο, αφού πλέον οι επιχειρήσεις του ομίλου συμμετέχουν απευθείας σε δημοπρασίες για να αγοράζουν τις ποσότητες που χρειάζονται, ενώ για το σύνολο του 2014 το όφελος θα φθάσει τα 12 με 15 εκατ. ευρώ. Αυτό ειπώθηκε στη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών όπου τα στελέχη της εταιρείας υπογράμμισαν ότι οι πρώτοι δύο μήνες του 2014 ήταν άσχημοι λόγω του καταστροφικού χειμώνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά σταδιακά από τον Μάρτιο η κατάσταση εξομαλύνεται. Οπως αποκάλυψαν, θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο του ομίλου στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας, αφού βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τη διαχειρίστρια εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου. Τα Σωληνουργεία Κορίνθου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015 να προμηθεύουν με σωλήνες την κατασκευή του αγωγού ΤΑΝΑP που διέρχεται μέσα από την Τουρκία αλλά και του ΤΑP που είναι ο αγωγός αερίου που θα περνά από τη χώρα μας.

Τα Ελληνικά Καλώδια ξεκινούν τον Ιούνιο την κατασκευή της υποθαλάσσιας σύνδεσης στις Κυκλάδες που ανέλαβαν από τη ΔΕΗ, ένα έργο αξίας 93 εκατ. ευρώ. Στα δύο εργοστάσια της Σιδενόρ ήδη ολοκληρώνονται μέσα στον Ιούλιο οι νέες επενδύσεις που θα περιορίσουν το κόστος παραγωγής και επιτρέπουν στη μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας να επανακάμψει. Η διοίκηση αναμένει εντός Μαΐου την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την υποβολή των δημοσίων προτάσεων που δεν έγιναν για τις θυγατρικές. Ο όμιλος απασχολεί σήμερα 7.800 εργαζόμενους, έχει επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία και σε εξέλιξη έχει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ. Το 84% του κύκλου εργασιών κατευθύνεται σήμερα στην Ευρώπη, ενώ ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της χώρας διαθέτει 28 παραγωγικές μονάδες. Το 78% περίπου των ανεξόφλητων δανείων των ελληνικών θυγατρικών της έχει αναχρηματοδοτηθεί, μέσω της εκδόσεως νέων, κοινοπρακτικών, ενυπόθηκων ομολογιακών, μακροπρόθεσμων δανείων, συνολικού ύψους 727.543.000 ευρώ. Τα δάνεια αυτά είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα παράτασης δύο ετών και συνήφθησαν με τις τέσσερις κύριες ελληνικές τράπεζες, δηλαδή την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Εurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η αναχρηματοδότηση αφορά δάνεια των: Σιδενόρ και των θυγατρικών της Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα Α.Ε., Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. και Σοβέλ Α.Ε., ύψους 298.463.000 ευρώ, β) Χαλκόρ και των θυγατρικών της, ύψους 270.124.000 ευρώ και γ) Ελβάλ και των θυγατρικών της, ύψους 158.956.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή