Μεγάλοι διεθνείς όμιλοι στη διαχείριση ελληνικών ξενοδοχείων

Μεγάλοι διεθνείς όμιλοι στη διαχείριση ελληνικών ξενοδοχείων

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί και όμιλοι ξενοδοχείων που δημοσιοποιούν νέα σχέδια συνεργασιών σχετικά με την επέκταση της παρουσίας τους σε ξενοδοχειακές πολυτελείς μονάδες στον ελληνικό προορισμό.

Ειδικότερα, η Gbr Consulting αναφέρθηκε πρόσφατα στην επικείμενη έλευση στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα δύο διεθνών ξενοδοχειακών ομίλων της Banyan Tree Group και της Fairmont. Ο όμιλος Preferred Hotel and Resorts ανακοίνωσε από το Σικάγο την ένταξη στα μέλη του της πολυτελούς μονάδας Crystal Energy Resort, που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία Κρήτης.

H Dolphin Capital Investors έχει κλείσει συμφωνία με τη Ηilton Hotels and Resorts για την ανάθεση της διαχείρισης ξενοδοχείου που θα κατασκευάσει στην Κρήτη και με την Aman Resort για την ανάθεση της λειτουργίας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που θα δημιουργήσει στην Κέα. Eπίσης, η DCI θα ανοίξει τον Αύγουστο την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα της Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Aλλα δύο μεγάλα διεθνή ονόματα που θα φέρει η DCI στη χώρα μας είναι αυτά της αλυσίδας Chedi Ηotel και του ινδικού ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων Οberoi Hotels and Resorts.

Ο επενδυτικός όμιλος Portfolio International Holding Limited, που θέλει να υλοποιήσει σύνθετη τουριστική επένδυση στην Ιθάκη δημοσιοποίησε συμφωνία του για την ανάθεση της διαχείρισης των μονάδων στις διεθνείς αλυσίδες Setai Hotels and Resorts, Rosewood Hotel and Resorts και Rotana Hotels. Η διεθνής αλυσίδα Carlson Rezidor Group υπέγραψε σύμβαση franchise με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, που βρίσκεται στην περιοχή Μίλατος στο Λασίθι. Η μονάδα θα μετονομασθεί από το 2016 σε Radisson Blu Beach Resort.

Η Ιntercontinental θα αναλάβει τη διαχείριση ξενοδοχείου που πρόκειται να κατασκευάσει στη Σαντορίνη η «Aθήναιον Α.Ε.», η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία του Intercontinental και στην Αθήνα. Η διεθνής αλυσίδα Urban Hotels, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Κίνα, έχει αποφασίσει να επεκταθεί στην Ευρώπη περιλαμβάνοντας στα σχέδιά της και την Ελλάδα. Το πολυτελές διεθνές δίκτυο ξενοδοχείων Small Luxury Hotels of the World ενέταξε ως νέα μέλη του τα ξενοδοχεία Archipelagos, Βoheme και Casa del Mar Mykonos, τα οποία βρίσκονται στη Μύκονο.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook ανακοίνωσε για το καλοκαίρι του 2015 την ένταξη στην ξενοδοχειακή του αλυσίδα Sentido Hotels and Resorts, του Sentido Elounda Bay στην Κρήτη. Επίσης, στην ξενοδοχειακή του αλυσίδα Smart Line ο Τhomas Cook θα εντάξει το 2015 τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στις περιοχές της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και του Ρεθύμνου. Σε ό,τι αφορά την Τui εγκαινίασε πρόσφατα στην Κέρκυρα το νέο μέλος της ξενοδοχειακής της αλυσίδας Sensimar, το Sensimar Mediterraneo Resort and Spa. Υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ξενοδοχειακής επέκτασης του Ταξιδιωτικού Οργανισμού στην Ελλάδα. Σχέδια για ανάπτυξή του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχει και ο ταξιδιωτικός οργανισμός Der Touristik. Στόχος του γερμανικού οργανισμού είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να διπλασιάσει τον αριθμό των ξενοδοχείων που ελέγχει στον ελληνικό προορισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή