ΟΛΘ: Με άνοδο έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2014

ΟΛΘ: Με άνοδο έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2014

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση τζίρου, λειτουργικών κερδών και διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ", ενώ θετικές είναι οι εκτιμήσεις της διοίκησης και για τους επόμενους μήνες, χάρη -όπως επισημαίνει- στη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία, αλλά και στην ενίσχυση των υποδομών και των συνεργασιών της, οι οποίες έχουν -μεταξύ άλλων- ως αποτέλεσμα τη σταδιακή σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με τις βαλκανικές πρωτεύουσες (σ.σ. με Σόφια, Σκόπια, Βελιγράδι και Κωνσταντινούπολη, αρχής γενομένης από τις 26 Μαΐου).

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014 διαμορφώθηκε σε 12,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 4,34% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013. Σύμφωνα με τη διοίκηση, δε αυτή την εξέλιξη εκτιμάται ότι συνέβαλε η αύξηση, κατά 16,41%, στη διακίνηση των κοντέινερς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των πωλήσεων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) κατά 12,68%.

Επίσης αύξηση πωλήσεων καταγράφηκε στον επιβατικό σταθμό και στον τομέα εκμετάλλευσης χώρων, ενώ το γενικό φορτίο αυξήθηκε κατά 2,93%. Ωστόσο, μείωση 7% παρουσίασαν οι πωλήσεις του συμβατικού λιμένος, ενώ και ο όγκος του ξηρού χύμα φορτίου μειώθηκε κατά 9,34%.

Στο ίδιο διάστημα, το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 5,89 εκατ. ευρώ (+14,11% έναντι του 2013), ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 6,25 εκατ. ευρώ (+3,91)%. Μετά από φόρους, πάντως, τα αποτελέσματα είναι μειωμένα κατά 4,84% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 4,6 εκατ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για το πρώτο τρίμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 20,47%, φτάνοντας στα 6,3 εκατ. ευρώ.

  

Περί "απρόσκοπτης και ομαλής λειτουργίας" του λιμανιού

  

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης, σημείωσε: «Ο προγραμματισμός της διοίκησης και οι προσπάθειες των εργαζομένων της εταιρίας αποδίδουν. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βαδίζει, πλέον, πάνω σε σταθερές βάσεις […] Το διαμετακομιστικό εμπόριο και οι μεταφορές είναι για την ευρύτερη Κεντρική Μακεδονία τομείς που μπορούν να στηρίξουν μια σταθερή ανάπτυξη και σε αυτή την προσπάθεια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνιστά το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Αρκεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του, κάτι που στην ΟΛΘ ΑΕ έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα και αγωνιζόμαστε καθημερινά να εφαρμόσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή