Δράσεις αλληλεγγύης της Lidl στα ακριτικά νησιά και όχι μόνο…

Δράσεις αλληλεγγύης της Lidl στα ακριτικά νησιά και όχι μόνο…

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστή στο Πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής, η Lidl στήριξε και φέτος το κλιμάκιο των Εθελοντών Ιατρών και Νοσηλευτών που επισκέφθηκαν τα νησιά Ψαρά, τον Αγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο, όπου και παρείχαν υπηρεσίες στους κατοίκους όλων των ηλικιών που είχαν ανάγκη. Ομάδα των Ιατρών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ιδιώτες και ένστολοι ιατροί από όλες σχεδόν τις ειδικότητες παρείχαν δωρεάν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες σωματικής και ψυχικής υγείας. Παράλληλα, η ψυχολόγος της Ομάδας των Εθελοντών Ιατρών συνεργάσθηκε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και έδωσε συμβουλές σε θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς, της φυσικής υγείας και προβλημάτων συναφών με την εφηβεία. Επιπλέον, ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Σε επόμενη έξοδό του, το κλιμάκιο των γιατρών και νοσηλευτών επισκέφθηκε και τα ακριτικά νησιά της Τήλου και Νισύρου.

Πρόσφατα, η Lidl διευρύνοντας το περιβαλλοντικό πρόγραμμά της στήριξε ως εταιρικό μέλος την Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA – για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών όπως και τις δράσεις του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό αναπτύχθηκε με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και, κάθε χρόνο, προσφέρει τη δυνατότητα σε 4.000 – 6.000 μικρούς μαθητές που γίνονται εθελοντικά μέλη του, να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας μας. Στο πλαίσιο -και με έξοδα- του Προγράμματος, κάθε χρόνο, χιλιάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αττικής επισκέπτονται τις μόνιμες περιβαλλοντικές εκθέσεις που λειτουργεί η HELMEPA στην Αθήνα και με την καθοδήγηση εθελοντών εκπαιδευτικών ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και για τους κίνδυνους που το απειλούν. Οπως είναι ήδη γνωστό η αδιάλειπτη άσκηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Lidl στη χώρα, έχει αναγνωρισθεί και με διακρίσεις που της απονεμήθηκαν στο πλαίσιο των Βραβείων 2013 για τις βέλτιστες πρακτικές των Σούπερ Μάρκετ και των Προμηθευτικών Εταιρειών. Συγκεκριμένα, η Lidl κατέκτησε διακρίσεις σε δύο κατηγορίες Βραβείων. Στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Ανθρωπος» όπως και στην κατηγορία «Επενδυτική Ανάπτυξη/Δραστηριότητα» για την αγορά και επέκταση του μεγαλύτερου Logistic Center λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα συνολικής επιφανείας 200.000 τ.μ., που αποτελεί το μεγαλύτερο αποθηκευτικό συγκρότημα στη χώρα μας και ένα από τα μεγαλύτερα αποθηκευτικά συγκροτήματα της Lidl στην Ευρώπη. Μια επενδυτική ενέργεια, με ιδιαίτερη σημασία λόγω της δύσκολης περιόδου που διερχόμαστε. Την εκδήλωση των βραβεύσεων είχε θέσει υπό την αιγίδα του το υπουργείo Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή