Τρεις ελληνικές διακρίσεις στα φετινά ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας

Τρεις ελληνικές διακρίσεις στα φετινά ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία των τριών ελληνικών σημαντικών διακρίσεων που ανέδειξε ο τελικός διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας «European Business Awards sponsored by RSM» επαύξησε το θετικό μήνυμα που προέκυψε για τη χώρα μας. Κάτι που έγινε έντονα αισθητό κατά την τελετή απονομής των βραβείων, με τις δηλώσεις και τα επαινετικά σχόλια για την ελληνική επιχειρηματικότητα εκ μέρους των διακεκριμένων Ευρωπαίων συντελεστών των βραβείων που συμμετείχαν.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και να δείξουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ότι οι ελληνικές αυτές επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών» δηλώνει ο κ. Αθως Στυλιανού, διευθύνων σύμβουλος της RSM Greece, η οποία υποστηρίζει αφιλοκερδώς τις ελληνικές επιχειρήσεις και, ως γνωστόν, διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λευκωσία και τα Τίρανα.

Η RSM Greece

Ως κύριος χορηγός των βραβείων στην Ελλάδα, η RSM Greece, μέλος της RSM International, επιλέγει και προτείνει ελληνικές επιχειρήσεις τις οποίες υποστηρίζει και καθοδηγεί σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Η επιλογή των υποψηφίων εταιρειών γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ανά κατηγορία. Στα οφέλη από τη συμμετοχή των εταιρειών στα βραβεία και στις διαδικασίες των διαφορετικών κατηγοριών, πέρα από τη διάκριση και την αναγνώριση, είναι και το ότι προσφέρουν έμπνευση και κίνητρο και σε άλλους επιχειρηματίες να επιχειρήσουν και να επιτύχουν.

Σχετική είναι και η δήλωση του κ. Λεοντάρη, επικεφαλής του Βρετανικού Οργανισμού Εμπορίου και Επενδύσεων (UKTI), που είναι υποστηρικτής των Ευρωπαϊκών Βραβείων: «ο θεσμός αυτών των βραβείων αποτελεί ευκαιρία για τις καλύτερες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη να έρθουν σε επαφή με άλλες αξιόλογες εταιρείες σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό περιβάλλον». Επίσης, ο κ. Αντριαν Τριπ, διευθύνων σύμβουλος των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας, αφού συνεχάρη όλους τους νικητές, εξέφρασε την ελπίδα ότι «και άλλες επιχειρήσεις θα μάθουν από αυτήν την επιτυχία» που ευνοεί το κατάλληλο κλίμα για μελλοντικές ευκαιρίες.

Ανάμεσα στις 13 εταιρείες που βραβεύθηκαν στον τελικό, διακρίθηκαν η εταιρεία Diamantis Masoutis S.A., με το βραβείο «The Chairman’s Selection Award» και η εταιρεία Skroutz S.A. που αναδείχθηκε «European Public Champion». Στον κ. Περικλή Σ. Παναγόπουλο απενεμήθη το βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Την τελετή της απονομής των βραβείων τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης όπως και επικεφαλής σημαντικών ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών. Την κάλυψαν επίσης ευρέως τα διεθνή και τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η επιλογή της χώρας μας για την πραγματοποίηση του τελικού διαγωνισμού και της τελετής απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2013-2014 προέβαλε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. «Είμαστε πολύ περήφανοι που ο τελικός πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τα θετικά σχόλια που ακούσαμε από τους επιχειρηματίες των άλλων χωρών που συμμετείχαν στον τελικό» αναφέρει ο κ. Στυλιανού.

Υποστήριξη

Εξηγεί ότι «όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε λίγο πατριωτικά και λίγο από πείσμα πριν από μερικά χρόνια, σε μια περίοδο που διαβάζαμε και ακούγαμε δυσάρεστα σχόλια για τη χώρα μας και για τον επιχειρηματικό κόσμο στα ξένα Μέσα. Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία με τα European Business Awards, τα οποία υποστηρίζουμε από την ίδρυσή τους, για να συμβάλλουμε κι εμείς στο rebranding της χώρας μας και να αποδείξουμε μέσω των ελληνικών επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματιών πως η επιχειρηματικότητα της Ελλάδος έχει πολλά να προσφέρει και μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Συμμετοχές

Στον φετινό διαγωνισμό 2013-2014 συμμετείχαν -στην πρώτη φάση της διαδικασίας- 17.000 επιχειρήσεις από 30 χώρες της Ευρώπης, από τις οποίες οι κριτές εξέλεξαν 375 ως «National Champions». Εξέλεξαν επίσης 100 ως «Ruban d’ Honneur» από τους οποίους στον τελικό αναδείχθηκαν οι δέκα νικητές. Στη χώρα μας εφέτος, αναδείχθηκαν 46 εταιρείες ως National Champions και είναι ο μεγαλύτερος έως σήμερα αριθμός ελληνικών εταιρειών που σημειώθηκε. Οπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, από αυτές αναδείχθηκαν δέκα ως φιναλίστ με τον τιμητικό τίτλο Rubon d’ Honneur. Συγκεκριμένα, είναι οι Coco – Mat, Διαμαντής Μασούτης, Epsilon Net, Globo Group, ONEX, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed Septona και Terra Creta. Επιπλέον, εθνικός πρωταθλητής ψηφοφορίας (National Public Champion), που είναι το αποτέλεσμα ανοιχτής ψηφοφορίας που πραγματοποιείται παράλληλα με τον διαγωνισμό- βραβεύτηκε η εταιρεία Scroutz, η οποία έχει εδραιωθεί ως η κορυφαία μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα και εξυπηρετεί περισσότερους από 3.000.000 μοναδικούς χρήστες σε μηνιαία βάση.

Τι είναι τα European Business Awards sponsored by RSM

Τα «European Business Awards sponsored by RSM» είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία των επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Eνωση. Οι εταιρείες που βραβεύονται έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα -από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη- στις δέκα κατηγορίες των βραβείων, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους και κλάδου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή