Ο απολογισμός της «Nestlé στην Κοινωνία 2013»

Ο απολογισμός της «Nestlé στην Κοινωνία 2013»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άριστα (Α+) αξιολογήθηκε ο απολογισμός του 2013 για τη δημιουργία αμοιβαίου οφέλους «Η Nestlé στην Κοινωνία 2013» σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο GRI G3.1. Ενας απολογισμός που καταγράφει τεκμηριωμένα και μετρήσιμα τα αποτελέσματα των προσπαθειών αλλά και τις δεσμεύσεις του επιχειρηματικού αυτού κολοσσού «για τη δημιουργία αμοιβαίου οφέλους στην Ελλάδα και στον κόσμο». Με 35 συγκεκριμένες και «επώνυμες» δεσμεύσεις της και με χρονικό όριο εκπλήρωσής τους το 2020, χτίζει τη σχέση του με τις κοινωνίες μέσα από τα ουσιώδη θέματα της διατροφής, του νερού, της αγροτικής ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της συμμόρφωσής του με τους κανόνες της επιχειρηματικής δεοντολογίας. Εφέτος, προστέθηκαν δέκα νέες δεσμεύσεις ύστερα από ειδικές προτάσεις των συμμετοχών της εταιρείας. Με ιδιαίτερη έμφαση στην ήδη υπάρχουσα δέσμευσή της για την πρωτοβουλία WATER -για το νερό- όπως και για τον άνθρωπο, με δραστηριότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, την εξαφάνιση της παιδικής εργασίας και την ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ των δύο φύλων. Στα σημαντικά επιτεύγματα του 2013 αναφέρονται τα 7.789 προϊόντα που ανανεώθηκαν και προσφέρουν περισσότερα διατροφικά οφέλη, η μείωση του υλικού συσκευασιών κατά 66.594 τόνους, οι 300.000 αγρότες που εκπαιδεύτηκαν με ειδικά προγράμματα και η μείωση των άμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 7,4% από το 2005. Αναμενόμενη και η διεθνής αναγνώριση της Nestlé και η ηγετική θέση της στην κατηγορία της, σύμφωνα με τον Dow Jones Sustainability Index 2013 και στον FTSE για υπεύθυνη επένδυση. Κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση από τον φιλανθρωπικό Οργανισμό Oxfam στην κατηγορία Behind the Brands 2013, ενώ σημείωσε το μεγαλύτερο σκορ στον CPD Climate Performance Leadership Index.

Σήμερα, η παγκόσμια Nestlé -που ιδρύθηκε από τον Ενρί Νεστλέ το 1866- λειτουργεί 461 εργοστάσια και διακρίνεται για την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει, αλλά και για την επένδυσή της, στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας των τροφίμων. Tο προσωπικό της στον τομέα αυτό, ξεπερνά τα 3.000 άτομα, ενώ το ερευνητικό κέντρο Nestlé Research Centre αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα κορυφαία κέντρα ερευνών στο είδος του. Περισσότερα από 100 χρόνια η Nestlé Ελλάς έχει έντονη παρουσία στη χώρα μας. Οχι μόνο χάρη στα επώνυμα προϊόντα της με τα οποία μεγάλωσαν αρκετές γενιές Ελλήνων, αλλά και με σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις της που, ωστόσο, τις προωθεί «χέρι-χέρι» και με πρωτοβουλίες που εκφράζουν υψηλά επίπεδα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Χρ. Δαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή