Ευρώπη Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών 98,2%

Ευρώπη Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών 98,2%

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη Ασφαλιστική παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους αύξηση κερδοφορίας κατά 98,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, συνέπεια της αύξησης εργασιών που καταγράφει η εταιρεία και της συνετούς διαχείρισης των λειτουργικών της εξόδων.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 0,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εξέλιξη που οδηγεί τις εκτιμήσεις της διοίκησης, για υψηλή κερδοφορία, άνω των 8 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης. Η παραγωγή της εταιρείας ξεπέρασε στο τέλος του πρώτου τριμήνου τα 4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 44,59% και εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά, παρά το δύσκολο περιβάλλον που επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο, θα κλείσει με έσοδα 30 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 22,9% στα 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013 και τα τεχνικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 15,76 % στα 11 εκατ. ευρώ έναντι 9,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευρώπη ΑΕΓΑ κ. Ν. Μακρόπουλος, η υψηλή κερδοφορία που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των συνεργασιών της εταιρείας με νέα παραγωγικά δίκτυα και στη στρατηγική επιλογή της να επεκταθεί εντονότερα στο retail και ειδικότερα στην ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις των κλάδων αυτοκινήτων, κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατηρώντας την ισχυρή της θέση στις ασφαλίσεις των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή