700.000 οι διαθέσιμες θέσεις για την Κρήτη από την Aegean Airlines

700.000 οι διαθέσιμες θέσεις για την Κρήτη από την Aegean Airlines

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 700.000 θα ανέλθει για τη φετινή χρονιά η διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων με διεθνείς πτήσεις για την Κρήτη -που αναμένει νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών- από την Aegean Airlines ανέφερε ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας κ. Ευτύχης Βασιλάκης σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με θέμα «Αegean & Kuoni Group – Πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης στη Δυτική Κρήτη».

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου βραβεύθηκαν η Aegean και o tour operator, Kuoni Group για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του προορισμού. Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε για την περίοδο 2010-2013 ότι ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκε με διεθνείς πτήσεις από την Aegean στην Κρήτη αυξήθηκε κατά 79% φθάνοντας σε 350.000. Ειδικά για τα Χανιά σημείωσε ότι η ανάπτυξη του προορισμού και η ενισχυμένη παρουσία της Aegean oφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία με τον Kuoni που διακινεί μεγάλο όγκο τουριστών από τη σκανδιναβική αγορά. Να σημειωθεί ότι η ιδιαιτερότητα των Χανίων σε σχέση με άλλους ελληνικούς προορισμούς είναι ότι παραδοσιακά εδώ και χρόνια πρώτη αγορά άντλησης επισκεπτών είναι η σκανδιναβική.

Aπό την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ελβετικών συμφερόντων tour operator κ. Τάκης Φιλιππόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με τον τελικό προγραμματισμό ο Kuoni από τους περίπου 460.000 Σκανδιναβούς που θα διακινήσει φέτος στην Ελλάδα οι 162.000 θα κατευθυνθούν στα Χανιά. Ως παράδειγμα της συμβολής της Aegean στο περαιτέρω άνοιγμα των Χανίων στη σκανδιναβική αγορά ανέφερε ότι αν η ελληνική αεροπορική εταιρεία έκλεινε τη βάση θα υφίστατο απώλεια, μόνο από τον Kuoni, έως 25.000 Σκανδιναβών τουριστών για τον προορισμό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανώλης Γιαννούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μοναδική πλέον ελπίδα εξόδου της χώρας από την ύφεση είναι 2 με 3 κλάδοι προεξάρχοντος του τουρισμού όπου καταφέρνοντας να αντιστρέψει κακές εκτιμήσεις και στερεότυπα τα οποία είχαν διαμορφωθεί τα τελευταία τρία χρόνια επανακάμπτει. Για τα Χανιά σημείωσε ότι το 2013 ξεπεράστηκαν οι στόχοι των αφίξεων και των εσόδων, ενώ δείχνει ότι θα ξεπεραστούν και τη φετινή σεζόν. Επιπλέον, εκτίμησε ότι τα επόμενα 3 με 4 χρόνια ιδιαίτερα μετά την αποπεράτωση του νέου αεροδρομίου θα είναι πρότυπο τουριστικής εξέλιξης. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι δίνεται βαρύτητα σε νέες αγορές όπως η Ρωσία και η Κίνα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και θα συνεχίσουν έτσι και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τη μελέτη της McKinsey για τον ελληνικό τουρισμό. Πάντως, ο κ. Γιαννούλης έθεσε το θέμα της παραπλανητικής διαφήμισης και της τουριστικής παραοικονομίας που υφίσταται και στα Χανιά με την παράνομη ενοικίαση σπιτιών.

Στο μεταξύ, στην πρώτη θέση των προορισμών που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κρατήσεις πτήσεων τσάρτερ από την Πολωνία βρίσκεται ο ελληνικός προορισμός έως τις 10 Ιουνίου, έχοντας μερίδιο που αντιστοιχεί στο 21,4% της εν λόγω αγοράς και παρουσιάζοντας αύξηση κατά 45,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία των Tour Operator της Πολωνίας το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Ζάκυνθος βρίσκονται μεταξύ των 10 δημοφιλέστερων προορισμών για τους Πολωνούς τουρίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή