Σε 7 μετοχές ο τζίρος των τελευταίων συνεδριάσεων

Σε 7 μετοχές ο τζίρος των τελευταίων συνεδριάσεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παγκόσμια τριπλή λήξη παραγώγων για τα συμβόλαια Ιουνίου μεθαύριο Παρασκευή, αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο για να συνεχισθούν οι ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο. Συμπληρώθηκαν πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 4,87%. Από την άλλη πλευρά, σοβαρές επιχειρηματικές εξελίξεις δεν υπάρχουν, αφού βρισκόμαστε στον μήνα των γενικών συνελεύσεων όπου το ενδιαφέρον εξαντλείται στη διανομή μερισμάτων και στην επιστροφή κεφαλαίων από τις εισηγμένες. Ταυτόχρονα, η έλλειψη βάθους του χρηματιστηρίου επιβεβαιώνεται καθημερινά από τη μικρή ομάδα των μετοχών που δεν ξεπερνούν τις 7 και απορροφούν πάνω από το 70% των ημερήσιων συναλλαγών. Ειδικότερα οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας, του ΟΤΕ, της Πειραιώς, του ΟΠΑΠ, της Alpha Bank, της Eurobank και της Folli Follie Group, πραγματοποίησαν συναλλαγές αξίας 76,7 εκατ. ευρώ, ή το 71%, περίπου, της συνολικής μεικτής αξίας συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.258,48 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,30%.

Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 108,749 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 79,331 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,11%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank Properties (3,98%), της ΜΕΤΚΑ (2,26%), του ΟΠΑΠ (2,08%), του Τιτάνα (1,92%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-3,17%), της MIG (-3,13%), της Folli Follie (-1,88%), της Viohalco (-1,69%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή