Η Goldair Handling επεκτείνεται στην Αιθιοπία

Η Goldair Handling επεκτείνεται στην Αιθιοπία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αιθιοπία επεκτείνει τη δραστηριότητά της η Goldair Handling έπειτα από συμφωνία που υπέγραψε για το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα με την εταιρεία ICAS, μέλος επιχειρηματικού ομίλου σαουδαραβικών και αιθιοπικών συμφερόντων.

H συμφωνία με εξαετή διάρκεια προβλέπει την ανάληψη από την Goldair Handling του μάνατζμεντ, της εκπαίδευσης του προσωπικού και μέχρις ότου αυτή ολοκληρωθεί τη στελέχωση με προσωπικό από την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Goldair προχώρησε σε σύναψη συμβολαίων τα οποία προβλέπουν την επίγεια εξυπηρέτηση δύο αεροπορικών εταιρειών που ξεκίνησαν πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρόκειται για τη Singapore Airlines, εθνικό αερομεταφορέα της Σιγκαπούρης, και την Gulf Air, εθνικό αερομεταφορέα του Μπαχρέιν. Οπως ανακοίνωσε η Goldair με την προσθήκη των παραπάνω αερομεταφορέων το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών φθάνει πλέον σε ποσοστό 80%. Η Singapore Airlines επανέφερε τις απευθείας πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τη Σιγκαπούρη προς την Αθήνα και αντίστροφα. Οι πτήσεις ξεκίνησαν από τις 9 Ιουνίου και θα διατηρηθούν έως τις 9 Οκτωβρίου. Η εταιρεία, που έχει έδρα το αεροδρόμιο Τσεϊντζί της Σιγκαπούρης, αποτελεί τον πρώτο πελάτη του μεγαλύτερου επιβατηγού αεροσκάφους στον κόσμο, του Airbus 380. Στην Αθήνα θα πραγματοποιεί τις πτήσεις της με αεροσκάφη τύπου Boeing 777-200ER. H Gulf Air ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις της προς την Αθήνα στις 16 Ιουνίου. Θα πραγματοποιούνται τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Μπαχρέιν προς Αθήνα και αντίστροφα. H εταιρεία με βάση στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus 320.

H Goldair έχει παρουσία σε 26 ελληνικά αεροδρόμια, 2 αεροδρόμια στην Κύπρο (Λάρνακα και Πάφο) και 3 αεροδρόμια στη Βουλγαρία (Σόφια, Μπουργκάς και Βάρνα). Το 2013 εξυπηρέτησε συνολικά 67.000 πτήσεις, 10 εκατ. επιβάτες και 37.000 τόνους φορτίου. Σήμερα απασχολεί 1.470 μόνιμους και 700 εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα και 700 εργαζόμενους στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή