Νέες επενδύσεις σχεδιάζουν τα ξενοδοχεία της TUI και τα Robinson Club

Νέες επενδύσεις σχεδιάζουν τα ξενοδοχεία της TUI και τα Robinson Club

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ξενοδοχεία της TUI και τα Robinson Club στη χώρα μας σχεδιάζουν νέες επενδύσεις και ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν νέους προορισμούς, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Τόμας Ελερμπεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του ομίλου της ΤUI, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο μετά το πέρας της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

O εκπρόσωπος του μεγαλύτερου tour operator παγκοσμίως επεσήμανε ότι η TUI πιστεύει στην επιτυχία της Ελλάδας, διαβλέπει νέες ευκαιρίες στην αγορά και για τον λόγο αυτό εντείνει τις επενδύσεις της. Επίσης, πρόσθεσε ότι θα διευρύνει την γκάμα προϊόντων της στη χώρα μας, περιλαμβάνοντας πάλι στο πρόγραμμά της τη Σάμο, την Κάρπαθο και τη Θάσο.

Παράλληλα όμως, έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό και διοικητικό δυναμικό της χώρας, επισημαίνοντας ότι οι ξένοι επενδυτές προσδοκούν από την Ελλάδα κυρίως νομική και επενδυτική ασφάλεια καθώς και διαυγείς και γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης. Ο κ. Ελερμπεκ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ο βασικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας, αλλά τώρα πλέον είναι και σημαντικός εγγυητής για τη μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας. Με κάθε θέση εργασίας στον τουρισμό δημιουργούνται και άλλες 1,5 θέσεις σε οικονομικούς κλάδους που συνδέονται με τον τουρισμό, πρόσθεσε. Επιπλέον χαρακτήρισε τις κρατικές επενδύσεις στο οδικό δίκτυο και κυρίως στις υποδομές αεροδρομίων συμφέρουσες και ανταποδοτικές καθότι, όπως ανέφερε, ο τουρισμός με μια συνεισφορά περίπου 28 δισ. ευρώ στη δημιουργία υπεραξίας για τη χώρα κατέχει ένα μερίδιο μεγαλύτερο του 16% στο σύνολο των οικονομικών επιδόσεων της Ελλάδας. Για το 2014 επανέλαβε την εκτίμηση της TUI για άνοδο της τάξης του 10% των κρατήσεων στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας την αυξημένη ζήτηση από Γερμανία και Βρετανία.

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με τον τομέα του τουρισμού να απασχολεί κάθε πέμπτο εργαζόμενο, να καλύπτει περισσότερο από το 50% του εμπορικού ελλείμματος, να εισφέρει το 16,4% του ΑΕΠ, να δημιουργεί 34 δισ. ευρώ ζήτηση στην οικονομία και να εισφέρει έσοδα που φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 13,5 δισ. ευρώ, δικαίως εναποθέτει κανείς πολλές από τις ελπίδες ανάκαμψης της χώρας στην τουριστική κίνηση». Ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου δρ Αθανάσιος Κελέμης αναφέρθηκε στο πιλοτικό έργο της διττής εκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους μαθητευόμενους να εργάζονται παράλληλα σε επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι ήδη 73 νέα άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών έχοντας ολοκληρώσει το σκέλος των θεωρητικών μαθημάτων του πρώτου έτους εκπαιδεύονται τη φετινή περίοδο σε 34 ξενοδοχεία σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες εγγραφής για το τρέχον έτος που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο με 120 νέους, ενώ το Επιμελητήριο σχεδιάζει σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ την έναρξη νέας σχολής στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι τα Robinson Club έχουν εισαγάγει από τώρα τη διττή επαγγελματική εκπαίδευση για τους νέους της εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Ο σύμβουλος του υπ. Τουρισμού Χάρης Κοκκώσης με αφορμή την εκδήλωση σημείωσε τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά, όπως τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και η δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω του νέου χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή