Σύντομα (20/6/14)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευέλικτο πρόγραμμα για ναυτιλιακές από τη MetLife

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της MetLife στα φετινά «Ποσειδώνια». Πρόκειται για διεθνή διοργάνωση που φέτος προσείλκυσε 1.850 εκθέτες από 93 χώρες και περισσότερους από 19.000 επισκέπτες. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η MetLife παρουσίασε το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων, «Marine Value». Το πρόγραμμα αποτελεί ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών. Σε δήλωσή του ο κ. Γ. Κώτσαλος, Corporate Sales Manager της MetLife, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή της MetLife στα Ποσειδώνια μας έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το brand της εταιρείας μας και στην αγορά της ναυτιλίας, παρουσιάζοντας ένα ευέλικτο πρόγραμμα που απευθύνεται στις ναυτιλιακές εταιρείες και το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των ομαδικών προγραμμάτων μας. Η MetLife, έχοντας παρουσία 50 χρόνων στην Ελλάδα, πρωταγωνιστεί με υπευθυνότητα στον κλάδο και έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στον σχεδιασμό τέτοιων επιχειρηματικών λύσεων».

Το «Ελ. Βενιζέλος» καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη το ’14

Καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη για το 2014 στην κατηγορία 10-25 εκατομμυρίων επιβατών αναδείχθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», στο πλαίσιο των δέκατων «Best Airport Awards», που απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού ετήσιου συνεδρίου του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης. Το ελληνικό αεροδρόμιο βραβεύτηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, ενώ ξεχώρισε στην αξιολόγηση των κριτών για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του «σ’ ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων» και «για το εξαιρετικό αναπτυξιακό έργο του για την ανάκαμψη της κίνησης στην αγορά της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών του». Η φετινή ανάκαμψη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καταγράφεται και στα στοιχεία 5μήνου, σύμφωνα με τα οποία η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 15,4%, καθώς διακινήθηκαν 4,9 εκατ. επιβάτες έναντι 4,2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Μάλιστα τον Μάιο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εκτοξεύθηκε παρουσιάζοντας συνολική αύξηση 18,4%.

Ντιλ Alpha Trust – International Life

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της International Life και της Alpha Trust, σύμφωνα με την οποία η τελευταία αναλαμβάνει τη διαχείριση του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου «International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο». Το εσωτερικό μεταβλητό κεφάλαιο συνδέεται με ασφαλιστήρια συμβόλαια πελατών που έχουν επιλέξει ένα προϊόν το οποίο επενδύει σε μετοχές, ομόλογα και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων των διεθνών κεφαλαιαγορών, με έμφαση σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η συνεργασία με την Alpha Trust οδηγεί σε μια επαγγελματική διαχείριση του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου της International Life και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την απόδοσή του, λειτουργώντας προς όφελος των ασφαλισμένων της.

Αύξηση των εργασιών στις ομαδικές ασφαλίσεις σημειώνει το 2014 η Interamerican, έχοντας στο πρώτο 5μηνο φθάσει σε νέα παραγωγή στο 186% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2013. Η εταιρεία αριθμεί περισσότερες από 700 επιχειρήσεις-πελάτες και καλύπτει με ομαδικές ασφαλίσεις πάνω από 100 χιλιάδες άτομα, ενώ το 2013 έχει καταβάλει 18,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις ομαδικών συμβολαίων για 70.000 περιστατικά. Φέτος, 25 νέες επιχειρήσεις την εμπιστεύθηκαν για ομαδική ασφάλιση. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων εστιάζοντας στην υγεία και στα συνταξιοδοτικά προγράμματα από την ίδρυσή της.

Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η «Δωδώνη»

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της εταιρείας εξετάζει η διοίκηση της «Δωδώνης». Το παραπάνω ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας κ. Τομ Σίπερς κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων. Ο ίδιος ανέφερε ότι η SI Capital Partners, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Δωδώνης», είναι ικανοποιημένη με την επένδυσή της, καθώς παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα, έχει παρατηρήσει κάποια πρώτα σημάδια βελτίωσης του γενικότερου επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα. Το 2013 η εταιρεία είχε έσοδα ύψους 83,1 εκατ. ευρώ, ενώ ενίσχυσε το μεικτό περιθώριο κέρδους από 15,4% το 2012 σε 18,1% το 2013. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν από 500.000 ευρώ το 2012 σε 1,2 εκατ. ευρώ το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή