ΕΤΕ: Πρόταση για τρεις νέους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους

ΕΤΕ: Πρόταση για τρεις νέους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει στη γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου την τοποθέτηση τριών αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι νέοι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι είναι οι κ. Παύλος Μυλωνάς, γενικός διευθυντής διαχείρισης κινδύνων, Δημήτρης Δημόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και η κ. Πόλα Χατζησωτηρίου, οικονομική διευθύντρια της ΕΤΕ.

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Χριστοδούλου αποχωρεί από τον όμιλο. Ο νέος σταθμός στην καριέρα του είναι επενδυτική εταιρεία εκτός Ελλάδας. Ωστόσο, ενδέχεται να παραμείνει μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής εάν τα νέα του καθήκοντα δεν είναι ασυμβίβαστα.

Ο κ. Μυλωνάς, με θητεία στον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ, εντάχθηκε στον όμιλο της Εθνικής το 2000 επί Θεόδωρου Καρατζά, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος οικονομικής ανάλυσης της τράπεζας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ορίστηκε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας. Προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του ομίλου. Είναι, επίσης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Vojvodjanska Banka AD, μη εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Finansbank, της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, της Εθνικής Asset Management, της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, της United Bulgarian Bank AD, καθώς και τoυ επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Ο κ. Δημόπουλος είναι στέλεχος της Εθνικής από το 1975 και έχει διατελέσει διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων με εμπειρία σε θέματα χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών μονάδων και μεγάλων επενδύσεων σε έργα υποδομής, στον ενεργειακό τομέα και στον τομέα τουρισμού.

Η κ. Χατζησωτηρίου ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι τη θέση της οικονομικής διευθύντριας, προερχόμενη από τη Eurobank, όπου κατείχε την ίδια θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή