Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei, στον Πειραιά

Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei, στον Πειραιά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής της στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, με το πρώτο τρένο να μεταφέρει στην Ευρώπη 22 εμπορευματοκιβώτια με εμπορεύματα της εταιρείας, ανακοίνωσε η Huawei.

Η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ξεκίνησε παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις της COSCO.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η σημαντική αυτή εξέλιξη αποτελεί εκπλήρωση της δέσμευσης της Huawei προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Μάιο του 2013 στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μετά την πρώτη πιλοτική αποστολή εμπορευμάτων της Huawei τον Δεκέμβριο του 2013, η εταιρεία σήμερα επιβεβαιώνει στην πράξη την απόφασή της να στέλνει τα προϊόντα της στην Ευρώπη από το λιμάνι του Πειραιά, με βάση τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα χρόνου και κόστους που εμπεριέχει η συγκεκριμένη επιλογή, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Zhou Jun, διευθύνων σύμβουλος της Huawei Ελλάδας, δήλωσε: «Η Huawei, ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Μέσα από δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και ευρείες συνεργασίες με τον εγχώριο κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών, η Huawei έχει ήδη γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αξιοσημείωτων ευκαιριών ανάπτυξης και θεωρούμε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές προοπτικές της συνεργασίας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα προδώσει σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή