Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα: Περίοδος των warrants

Aυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας την προτελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Ιουλίου. Η μετοχή ακολούθησε ανοδική πορεία και ενισχύθηκε 5,92%. Από χθες έως και τις 26 Ιουνίου είναι σε εξέλιξη οι εντολές των μετόχων για μετατροπή των warrants της Εθνικής σε μετοχές. Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να προτείνει στη γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου την τοποθέτηση τριών αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων.

Cyclon: Yποβολή δημόσιας πρότασης

Εβδομαδιαία κέρδη 37,52% κατέγραψε η μετοχή της Cyclon μετά τη γνωστοποίηση ότι η Motor Oil θα υποβάλει εντός της προσεχούς εβδομάδας πληροφοριακό δελτίο για την υποβολή δημόσιας πρότασης. H Motor Oil στις 17 Ιουνίου 2014 απέκτησε επιπλέον ποσοστό 11,25% των δικαιωμάτων ψήφου της Cyclon. To συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Μotor Oil στη Cyclon διαμορφώνεται πλέον σε 37,96%, ήτοι άνω του προβλεπόμενου ορίου του 33,33% που υπαγορεύει την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Βαράγκης: Αξιολόγηση δραστηριοτήτων

Απώλειες 11,77% κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας επίπλων Βαράγκης την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου. Σε αδύναμα επίπεδα παρέμεινε και η εμπορευσιμότητα, αφού η μετοχή από τις 9/4/2010 είναι στην κατηγορία της επιτήρησης. Η εισηγμένη, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά (συλλογές «Διά Χειρός», «Schemata», έπιπλα σπιτιού σύγχρονου design στο Zanotta Shop Athens) καθώς και στην εισαγωγή των λευκών ειδών Lexington, την οποία προτίθεται να επανεξετάσει με κριτήριο την κερδοφορία.

Lamda Development: Αύξηση κεφαλαίου

Eβδομαδιαία άνοδο 3,76% σημείωσε η μετοχή της Lamda Development. Την Πέμπτη η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο στα 4,25 ευρώ ανά μετοχή θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά με στόχο την άντληση περίπου 150 εκατ. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την ανάπλαση του Ελληνικού. Ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της εισηγμένης είναι ο επικεφαλής του αμερικανικού hedge fund TPG-Axon Capital, Dinakar Singh. Η ξένη εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια περί τα 4 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή