Αρνητικές εκτιμήσεις RBS, S&P έριξαν το Χρηματιστήριο

Αρνητικές εκτιμήσεις RBS, S&P έριξαν το Χρηματιστήριο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδεινώθηκε το χρηματιστηριακό κλίμα για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση προκαλώντας συνολικές απώλειες 4,77% στον Γενικό Δείκτη και 3,715 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου, που υποχώρησε στα 78,472 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για το πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση στο θέμα κρίσιμων αποκρατικοποιήσεων (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ) ενώ το αρνητικό κλίμα της αγοράς ενίσχυσαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις της Royal Bank of Scotland ότι η επιμήκυνση χρέους με τη μείωση των επιτοκίων δεν θα επαρκέσει για να καταστήσει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. H βρετανική τράπεζα -σε χθεσινή της έκθεση- θεωρεί ότι, βάσει των πρόσφατων δημοσιονομικών στοιχείων, είναι πλέον αναπόφευκτο ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και η S&P, η οποία κάνει λόγο ότι η Ελλάδα μπορεί να χάσει και πάλι την πρόσβασή της στις αγορές. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υπέστη απώλειες 2,10% και διολίσθησε στις 1.243,72 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 123,749 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 10,84 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,44%.

Ολες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Folli Follie (-7,46% με κλείσιμο στα 31,000 ευρώ), της Alpha Bank (-4,79% με κλείσιμο στα 0,695 ευρώ), της Μέτκα (-3,90% με κλείσιμο στα 13,290 ευρώ), της Τέρνα Ενεργειακή (-3,18%). Επίσης η μετοχή της Eurobank κατέγραψε απώλειες -3,02% και έκλεισε στα 0,385 ευρώ, η ΜIG έχασε το 2,83% της αξίας της, η μετοχή του ΟΠΑΠ σημείωσε απώλειες 2,58%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή