Οριακή άνοδος μετά τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

Οριακή άνοδος μετά τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν αμετάβλητη έκλεισε χθες η χρηματιστηριακή αγορά ύστερα από 3 πτωτικές συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε οριακά 0,02% και διαμορφώθηκε στις 1.226,45 μονάδες.

Το χρηματιστήριο δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις του Ιουνίου να έχει χάσει τον βηματισμό του, αφού τα νέα κυβερνητικά μέτωπα που αφορούν τη μικρή ΔΕΗ και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών προκαλούν κραδασμούς στην αγορά. Οι επενδυτές δείχνουν αδρανείς, αφού περιμένουν να δουν τα επόμενα βήματα του οικονομικού επιτελείου σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις. Ταυτόχρονα, η είδηση περί καθυστέρησης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από 2,5 εκατ. συμπολίτες μας προκαλεί νευρικότητα, καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας ειδικά τον Αύγουστο όπως έγραψε πρόσφατα η «Κ» ξεπερνούν ελαφρώς τα 6,7 δισ. ευρώ.

Κύριο χαρακτηριστικό και της χθεσινής συνεδρίασης ο μειωμένος τζίρος της αγοράς, αφού ανήλθε στα 106,331 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι προσυμφωνημένες συναλλαγές αφορούσαν κεφάλαια ύψους 14,44 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κινήθηκε σε ένα ιδιαίτερα χαμηλό εύρος διακύμανσης 14 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.237,04 μονάδες (0,88%) και κατώτερη τιμή στις 1.222,89 μονάδες (-0,27%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,63%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG (3,75%), της Εθνικής Τράπεζας (2,29% με κλείσιμο στα 2,680 ευρώ), της Μέτκα (1,65% με κλείσιμο στα 12,960 ευρώ), της Τέρνα Ενεργειακή (1,29%), της Alpha Bank (1,18% με κλείσιμο στα 0,685 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή