Ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια

Ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν, από χρόνια τώρα, οι γυναίκες υιοθέτησαν το «Οι Γυναίκες για την Ευρώπη – η Ευρώπη για τις Γυναίκες» (Women for Europe – Europe for Women) ήξεραν πολύ καλά γιατί μιλούσαν. Αφού, στους «πυλώνες» για την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης τέθηκε η ισότητα των φύλων, όπως και η καταπολέμηση της άνισης μεταχείρισης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και εργασιακής ζωής. Αν εμείς σήμερα στη χώρα μας, «ύστερα από 127 χρόνια από την πρώτη εκπεφρασμένη ανάγκη από την Καλλιρρόη Παρρέν για ίση μεταχείριση σε εκπαιδευτικά και εργασιακά θέματα» και παρά την εν τω μεταξύ νομιμοποίηση των ίσων εκπαιδευτικών, πολιτικών, εργασιακών δικαιωμάτων και την αποδεδειγμένη υπεροχή των γυναικών σε συγκεκριμένους τομείς όπως στην εκπαίδευση, εξακολουθούμε να οργανώνουμε συζητήσεις για το «πώς θα οδηγηθούμε στη σταδιακή καταξίωση των γυναικών σε θέσεις εξουσίας», δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε άλλη μια ανάλυση, αφού με ευφυΐα, γνώση και δράση θα έρθουμε στον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η χρονική αυτή καθυστέρηση.

Την προσεχή Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ICAP Group, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει την Εσπερίδα «High Heels on High Hills» για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και το Leadership. Πετυχημένες γυναίκες στο τιμόνι επιχειρήσεων, εκπρόσωποι και στελέχη εταιρειών και φορέων θα μιλήσουν για πρακτικές που διευκολύνουν την καταξίωση και ανέλιξη των γυναικών στις επιχειρήσεις, όπως και για τις βιωματικές εμπειρίες τους όσον αφορά το μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή των ενεργών γυναικών, που είναι η εξισορρόπηση της καριέρας και της οικογένειας. Το σημαντικό αυτό θέμα της αναζήτησης της ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή των γυναικών –Work-Life Balance– ήταν και ο στόχος του πρόσφατου 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Women on Leadership που οργάνωσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών. Σημαντική ήταν η αναφορά στους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία βοηθά τις σημερινές γυναίκες να επιτύχουν τους επαγγελματικούς, τους οικογενειακούς και τους προσωπικούς στόχους τους, όπως και η επισήμανση να μην αποφεύγουν την απασχόληση σε καθαρά τεχνολογικούς τομείς.

Στην άνιση κατανομή του χρόνου μεταξύ των γυναικών και των ανδρών για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας, όπως διαπιστώνεται στην πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ισότητα των Φύλων, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια, η οποία ανέφερε ότι «σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στις χώρες της Ενωσης απασχολούνται σε συστηματική βάση στην οικιακή φροντίδα, κατά μέσο όρο, 77% γυναίκες και 24% άνδρες. Για την Ελλάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 78% και 9%. Το χάσμα των φύλων στο πεδίο αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ενωσης μετά την Πορτογαλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή