ΤτΕ: Λιγότερα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Μάιο

ΤτΕ: Λιγότερα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Μάιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mειώθηκε περαιτέρω η χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, το Μάιο του 2014, διαμορφώθηκε στο -3,5%, από -3,7% τον προηγούμενο μήνα.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάιο του 2014, ήταν αρνητική κατά 801 εκατ. ευρώ (Μάιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 1.209 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -4,5%, από -4,8% τον Απρίλιο του 2014. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,4%, από -4,6%

τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 793 εκατ. ευρώ (Μάιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 1.042 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -5,2%, το Μάιο του 2014, από -7,5% τον προηγούμενο μήνα.

Η χρηματοδότηση στα νοικοκυριά μειώθηκε κατά 3%. με αποτέλεσμα το συνολικό τους χρέος σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να υποχωρήσει κάτω από τα 100 δισ. ευρώ (99,9 δισ. ευρώ).

Συγκεκριμένα, οι χορηγήσεις στεγαστικών μειώθηκαν κατά 3,2% και των καταναλωτικών δανείων κατά 2,8%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή