Χρ. Μεγάλου: Στόχος της Eurobank η επιστροφή στην κερδοφορία

Χρ. Μεγάλου: Στόχος της Eurobank η επιστροφή στην κερδοφορία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή σε κερδοφορία το συντομότερο δυνατό έθεσε ως κεντρικό στόχο της διοίκησης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Οπως τόνισε, το πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού βασίζεται σε τρεις άξονες: στη διαχείριση κινδύνων και επισφαλειών, στην ενίσχυση της σχέσης με τους πελάτες για τη μεγιστοποίηση των εσόδων και τη βελτίωση της ρευστότητας και στον μετασχηματισμό του λειτουργικού μοντέλου με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας. «Ο μετασχηματισμός αυτός υλοποιείται ήδη με συνέπεια και επιτυχία. Απαιτείται, ωστόσο, αρκετός χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του και θα αποτελεί για την τράπεζα το σταθερό πλαίσιο αναφοράς» τόνισε ο κ. Μεγάλου.

«Στην πρώτη φάση, την οποία διανύουμε, προτεραιότητα αποδίδεται στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Για τον σκοπό αυτό, η Eurobank προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών εσωτερικής αναδιοργάνωσης. Ετσι, υπήρξε η πρώτη ελληνική τράπεζα, η οποία δημιούργησε μια ανεξάρτητη μονάδα με αποκλειστική αρμοδιότητα και αντικείμενο τη διαχείριση προβληματικών δανείων. Επίσης, σε συνεργασία με τις άλλες τράπεζες, αναλαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση περιπτώσεων προβληματικών δανείων και την ανασυγκρότηση κλάδων και επιχειρήσεων. Παράλληλα, με βάση την αναδιάταξη της πελατειακής μας βάσης, δημιουργήσαμε και μια άλλη εξειδικευμένη μονάδα, με στόχο την υποστήριξη πελατών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους, αλλά παρουσιάζουν δυνατότητες ανάκαμψης. Στόχος είναι να επικεντρώσουμε εφεξής όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη των εργασιών μας. Μέσα από τη χρηματοδότηση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποσκοπούμε, ήδη από φέτος, σε σταθερή ανάκαμψη των καθαρών εσόδων προ προβλέψεων. Στη βελτίωση των εσόδων αναμένουμε να συμβάλει και η αύξηση των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας για το 2014 είναι η περαιτέρω μείωση του κόστους κατά 100 εκατ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή