Στην Αθήνα οι χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων μεταξύ 11 πόλεων

Στην Αθήνα οι χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων μεταξύ 11 πόλεων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις χαμηλότερες ξενοδοχειακές τιμές μεταξύ έντεκα δημοφιλών τουριστικών πόλεων στην Ευρώπη διέθετε για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου η Αθήνα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων χαρακτήρισαν «εικονική πραγματικότητα» το φαινόμενο που παρατηρήθηκε να εμφανίζονται σε σελίδες διεθνών website κρατήσεων υπέρογκες τιμές δωματίων, άκρως δυσανάλογες των τιμών της Αθήνας ανά κατηγορία.

Οπως σημείωσαν, το δωμάτιο εμφανίζεται ελεύθερο αλλά και απρόσιτο ταυτόχρονα λόγω τιμής, επειδή συμπεριλαμβάνεται σ’ ένα συγκεκριμένο τύπο σύμβασης μεταξύ του ξενοδοχείου και του διεθνούς site κρατήσεων. Παράλληλα, εξήγησαν ότι η στρέβλωση αυτή οφείλεται σε ορισμένες καθαρά τεχνικού τύπου εσωτερικές αδυναμίες των συμβάσεων μεταξύ ξενοδοχείων και διεθνών sites κρατήσεων για τις οποίες οι δύο πλευρές έχουν ήδη προγραμματίσει συνάντηση ώστε να ξεπεραστούν και να μη δημιουργούνται απορίες και εύλογα ερωτήματα στον καταναλωτή.

Για τις λογικές αποκλίσεις της διαδικτυακής τιμής πώλησης από τη μέση τιμή δωματίου ανά κατηγορία είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω συμπλήρωσαν ότι οφείλονται στους διαχρονικούς κανόνες προσφοράς-ζήτησης αλλά και από άλλους παράγοντες όπως η τοποθεσία ή η φήμη της μονάδας, οι ειδικές παροχές, η επαναλαμβανόμενη πελατεία κ.ά.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων παρότρυναν τους καταναλωτές να  προχωρούν σε έρευνα αγοράς για  να  εντοπίσουν είτε τη μέση τιμή  ανά  κατηγορία είτε  την  καλύτερη  δυνατή τιμή για τις δικές τους ανάγκες διαμονής.  Επιπροσθέτως, να κάνουν αναζητήσεις  κράτησης δωματίου  είτε  μέσω ταξιδιωτικού  γραφείου  είτε  διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδόχων, οι τιμές των αθηναϊκών μονάδων για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου αυξήθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, αγγίζοντας τα 77 ευρώ. Δεύτερος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά τη διαμονή αναδείχθηκε η Μαδρίτη.

Στον αντίποδα τις υψηλότερες τιμές διέθεταν τα ξενοδοχεία στο Παρίσι με 231 ευρώ. Τη μεγαλύτερη πτώση κατά 11,6% σημείωσε η μέση τιμή (131,4 ευρώ) στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης.

Η μέση πληρότητα για το πεντάμηνο στα ξενοδοχεία της Αθήνας αυξήθηκε κατά 25,4% φθάνοντας σε ποσοστό 64,1% το οποίο είναι το δεύτερο χαμηλότερο στη σύγκριση με τα ξενοδοχεία των άλλων πόλεων. Τη χαμηλότερη επίδοση σε ποσοστό 62,9% σημείωσε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάζοντας πτώση κατά 10,8%.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων τόνισαν ότι στην Αττική τα τελευταία χρόνια λειτουργούν περί τις 87 λιγότερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Επίσης, επιβεβαίωσαν τον συγκυριακό χαρακτήρα που είχε η πληροφορία περί πληρότητας 100% στα ξενοδοχεία της Αθήνας καθώς αυτό συνέβη μόνο για μία ημέρα, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, και οφειλόταν σε εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας αλλά και θρησκευτικού συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν 22.000 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή