Lidl: Εγκαίνια νέου Logistics Center στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Lidl: Εγκαίνια νέου Logistics Center στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου της Κέντρου Logistics πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιουνίου η Lidl Hellas στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Βαρνάβα και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Dirk Raudonus και Στράτος Δημητριάδης, μέλη της Διοίκησης της Lidl Hellas,  ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος  Ορφανός και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Μαγδαληνή Καρακόλη.

Ο κ. Raudonus στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέφερε: «Μονό σε ένα έτος, σε μια κρίσιμη περίοδο, προχωρήσαμε σε επενδύσεις που ξεπέρασαν το ποσό των εκατό τριάντα εκατομμυρίων Ευρώ, με βασικό σκοπό να διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα. Θα συνεχίσουμε με την αναπτυξιακή μας δραστηριότητα και με νέες επενδύσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, γιατί πιστεύουμε στο επιτυχημένο μέλλον της εταιρίας στην Ελλάδα».

Το νέο Logistics Center στη Σίνδο έχει συνολική επιφάνεια περί τα 200.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου ενός αποθηκευτικού συγκροτήματος 60.000 τ.μ., και αποτελεί το μεγαλύτερο αποθηκευτικό συγκρότημα της Lidl τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Στις νέες εγκαταστάσεις της Σίνδου, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και η υπερσύγχρονη νέα κτιριακή εγκατάσταση των Κεντρικών Υπηρεσιών της Lidl Hellas, η οποία αποτελείται από δύο κτίρια με υπόγειους βοηθητικούς χώρους και στεγάζει συνολικά περισσότερους από 400 εργαζόμενους.

Ο κ. Δημητριάδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους συνεργάτες της εταιρείας για τη συμβολή τους τονίζοντας ότι «η δημιουργία των νέων υποδομών αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την οποία οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους συνεργάτες μας, όλους εσάς που καθημερινά συμβάλλετε με το έργο σας στη λειτουργία και την ανάπτυξη της εταιρείας μας και να σας ευχαριστήσουμε θερμά που μας ανταμείβετε καθημερινά με την εμπιστοσύνη σας και μας αναδεικνύετε ως έναν εξαιρετικά δημοφιλή και σεβαστό εργοδότη».

Ο κ. Ορφανός ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι οι νέες εγκαταστάσεις της Lidl «πιστοποιούν και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά της Lidl, καθώς μέχρι σήμερα επενδύθηκαν στην χώρα μας συνολικά 1,2 δισ. ευρώ».

Αναφέρθηκε και στη συμβολή της εταιρείας στον τομέα του περιβάλλοντος: «Είναι μεταξύ των φορέων εκείνων που ανέλαβαν τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου για το 2014», σημείωσε ο κ. Ορφανός και παρατήρησε πως η δραστηριότητα της εταιρείας είναι πολυδιάστατη.

«Κινείται στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης συνθηκών αξιοπιστίας στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα μας και παράλληλα, αναδεικνύει το νόημα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης», υπογράμμισε.

Η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα με βασικό της σκοπό να ενισχύσει και να διασφαλίσει την παρουσία της στη χώρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή