Σύντομα (2/7/14)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

34 εκατ. από Ε.Ε. για επέκταση του τραμ στον Πειραιά.

Τη διάθεση 34 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την επέκταση της γραμμής τραμ στον Πειραιά ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η επέκταση έχει χαρακτηριστεί έργο προτεραιότητας και θα χρηματοδοτηθεί στο ΣΕΣ 2014-2020. «Το έργο είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς τα περιφερειακά ταμεία της Ε.Ε. μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα στην πορεία της προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», σχολίασε χθες ο επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν. «Θα συμβάλει στη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών και των επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά, εξασφαλίζοντας ασφαλείς, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον συνθήκες μετακίνησης και καθιστώντας ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή των Αθηνών ακόμη πιο ελκυστική για τους επενδυτές». Το έργο, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, έχει συνολικό προϋπολογισμό 54,1 εκατ. ευρώ. Αφορά τη δημιουργία μιας «κυκλικής» γραμμής 5,3 χιλιομέτρων από το Νέο Φάληρο ώς το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της πόλης, με 13 νέους σταθμούς.

Νέα διάκριση της Πειραιώς για την ποιότητα υπηρεσιών.

Μια σημαντική διάκριση για την ποιότητα των υπηρεσιών της απέσπασε η Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank απένειμε στον Ομιλο Πειραιώς δύο νέα βραβεία αριστείας για την ποιότητα των πληρωμών της, το «Eur Stp Excellence Award» για 11η συνεχόμενη χρονιά και το «US Dollar Stp Excellence Award» για 7η συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, οι διακρίσεις αυτές αποτελούν τη δικαίωση των προσπαθειών και της δέσμευσης της τράπεζας για άριστα αποτελέσματα και στον τομέα των πληρωμών. Οι συγκεκριμένες βραβεύσεις του 2013 έχουν βαρύνουσα σημασία για την τράπεζα, καθώς αφορούν μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκαν τεράστιες μεταβολές στον όμιλο με τη λειτουργική ενοποίηση έξι τραπεζών και αποδεικνύουν ότι παρά το μέγεθος των αλλαγών η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών πληρωμών προς τους πελάτες και συνεργάτες παρέμεινε σταθερά υψηλή και αναλλοίωτη. Σύμφωνα με την Πειραιώς, η αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών της από διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως η Deutsche Bank αποδεικνύει τη συνέπεια της τράπεζας σε θέματα ποιότητας.

Στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού μητρώου για τα επικίνδυνα απόβλητα προχωρούν οι βιομηχανίες. Στόχος της προσπάθειας είναι να καταγράφεται η πορεία των αποβλήτων από την επιχείρηση έως τον χώρο νόμιμης διαχείρισης, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ρύπανσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ). Οπως ανέφερε χθες ο κ. Σπύρος Δεμερτζής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο ΣΕΠΑΝ έχει ήδη παραδώσει στο υπ. Περιβάλλοντος μια βάση δεδομένων και το απαραίτητο λογισμικό, ενώ βρίσκεται στη φάση της διαμόρφωσης του ηλεκτρονικού μητρώου. «Πρότασή μας είναι να υπάρχει ένα τέλος εγγραφής στο μητρώο και ένα τέλος για κάθε μετακίνηση αποβλήτων, ώστε η λειτουργία του συστήματος να αυτοχρηματοδοτείται», υποστηρίζει.

Νέα μικροζυθοποιία στη Β. Ελλάδα.

Αλλη μια μικροζυθοποιία ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο παρόμοιων επιχειρήσεων. Πρόκειται για τη Siris MicroBrewery, που εδρεύει στις Σέρρες και αποτελεί την πρώτη μικροζυθοποιία του Βορρά. Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2014 και από τον Μάρτιο άρχισε τη διανομή δύο κωδικών της μπίρας με την ονομασία Voreia και πρόκειται για μία Pilsner και μία India Pale Ale. Ηδη προγραμματίζεται η παραγωγή και τρίτης μπίρας εντός του 2014. Εκτός από την ελληνική αγορά, η μικροζυθοποιία σε λίγο καιρό θα έχει παρουσία και στο εξωτερικό. Οι μπίρες της Siris MicroBrewery είναι φρέσκες και απαστερίωτες.

Συνεργασία ΓΣΕΒΕΕ – Ενωσης  Μικρομεσαίων Ιταλίας.

Να συντονίσουν τη δράση τους αποφάσισαν ΓΣΕΒΕΕ και Ιταλική Συνομοσπονδία Βιοτεχνιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά με τον αντιπρόεδρο της CNA Τζιουζέπε Ολιβιέρο, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Οι κύριοι Καββαθάς και Ολιβιέρο συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, με στόχο να μελετηθούν οι προοπτικές για συνάντηση των προέδρων των Συνομοσπονδιών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι να εξεταστούν πρακτικές μορφές συνεργασίας μεταξύ των συνομοσπονδιών και προώθησης κοινών πολιτικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή