Την παραγωγή επιπλέον προϊόντων στην Ελλάδα προωθεί η Unilever

Την παραγωγή επιπλέον προϊόντων στην Ελλάδα προωθεί η Unilever

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεταφορά της παραγωγής στην Ελλάδα και άλλων κωδικών που σήμερα παρασκευάζονται στα εργοστάσια της Unilever σε άλλες χώρες εξετάζει ο όμιλος, επιθυμώντας να συνεχίσει το πείραμα που ξεκίνησε το 2012. Σημειώνεται ότι ήδη παράγονται στην Ελλάδα, είτε σε εργοστάσια του ομίλου είτε σε συνεργαζόμενες βιομηχανίες, 110 κωδικοί προϊόντων και στα σχέδια είναι η προσθήκη νέων, κυρίως στην κατηγορία των παγωτών.

Η δραστηριότητα αυτή σε συνδυασμό με την περικοπή κόστους μέσα από επενδύσεις στην αειφόρο ανάπτυξη είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψει η Unilever στην κερδοφορία το 2013. Σύμφωνα με τους ισολογισμούς των τεσσάρων εταιρειών μέσω των οποίων δραστηριοποιείται ο όμιλος στην Ελλάδα (Ελαΐς Unilever, Ελάνθη, Unilever Logistics και Unilever Knorr) το 2013 κατέγραψε τζίρο 483,49 εκατ. ευρώ έναντι 508,27 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών προ φόρων το 2012 ύψους 767.042 ευρώ.

Θετικά είναι τα μηνύματα και για το 2014. «Το πρώτο εξάμηνο βλέπουμε δείγματα σταθεροποίησης και σταδιακής επιστροφής στην ανάπτυξη. Παίρνουμε μια αναπνοή. Δεν δηλώνουμε νίκη. Τα νούμερα είναι ακόμη ταπεινά, αλλά δημιουργούν αισιοδοξία. Η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και εμείς θέλουμε να είμαστε μπροστά εκείνη τη στιγμή», επεσήμανε χαρακτηριστικά χθες η κ. Ηρώ Αθανασίου, πρόεδρος της Ελαΐς-Unilever Hellas, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του σχεδίου δράσης του ομίλου για την αειφορία.

Στις προθέσεις του ομίλου, αν και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, είναι να εφαρμόσει πρόγραμμα συμβολαιακής ελαιοκαλλιέργειας. Η Unilever έχει ήδη ένα επιτυχημένο παράδειγμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Γαστούνη Ηλείας, όπου συνεργάζεται με 100 ντοματοκαλλιεργητές. Η παραγωγή ντομάτας μάλιστα καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες της εταιρείας για την παρασκευή των προϊόντων pummaro, αλλά 25.000 τόνοι εξάγονται εκτός Ελλάδας για τα υπόλοιπα προϊόντα Knorr.

Σύμφωνα, τέλος, με τη διοίκηση της εταιρείας, παρά την οικονομική κρίση δεν έγιναν μειώσεις προσωπικού ούτε μισθών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή