Υποχρεωτική δημόσια πρόταση της HIG για το 100% της «Μαΐλλης»

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση της HIG για το 100% της «Μαΐλλης»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεβλήθη χθες προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις μετοχές της Μαΐλλης με τίμημα 0,115 ευρώ (χθες η μετοχή έκλεισε στα 0,110 ευρώ) από το αμερικανικό fund Harvard Investment Group. Tο fund που έχει έδρα το Αμβούργο για τις ευρωπαϊκές του επενδύσεις σκοπεύει να συγκεντρώσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου και να κάνει χρήση του squezze out οδηγώντας τη μετοχή εκτός ταμπλό. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, η HIG θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, όπου απαιτείται απαρτία 95%, ώστε να ληφθεί απόφαση για την οριστική διαγραφή της μετοχής. Χθες οι τρεις πιστώτριες τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, BNP Paribas) ενημέρωσαν το χρηματιστήριο ότι δεν κατέχουν καμία πλέον μετοχή της Μαΐλλης. H έκδοση του νέου ομολογιακού δανείου, δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας, θα καλυφθεί από τους συμμετέχοντες στην αναδιάρθρωση δανειστές του ομίλου (τράπεζες και HIG), κατ’ αναλογίαν του ποσοστού τους, στον δανεισμό αυτής.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, σημειώνεται ότι, κατά τη Συμφωνία Αναδιάρθρωσης, η κεφαλαιοποίηση δανεισμού πρόκειται να λάβει χώρα μετά τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χ.Α., εκτός εάν απαιτηθεί, σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα, η επίσπευση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, πριν από τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή