ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η GLOBO εξαγοράζει τη Sourcebits Inc, αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης mobile

Η GLOBO εξαγοράζει τη Sourcebits Inc, αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης mobile

Η GLOBO, (LSE-AIM: GBO), διεθνής πάροχος λύσεων enterprise mobility management και Software as a Service , ανακοινώνει την απόκτηση του τμήματος υπηρεσιών της Sourcebits Inc, ("Sourcebits"), εταιρείας που αναπτύσσει κινητές εφαρμογές (mobile apps) για μεγάλες επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη εξαγορά έρχεται να ενισχύσει τη στρατηγική προτεραιότητα της GLOBO, να ενδυναμώσει την παρουσία της στην αγορά του enterprise mobility και να επιταχύνει τη δυναμική και την ανάπτυξή της στον τομέα των mobile εφαρμογών. Η εμπειρία, οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της Sourcebits στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών, ενισχύουν τη μοναδική προϊοντική πλατφόρμα της GLOBO, που καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών μιας εταιρείας και που ενοποιεί το enterprise mobility management (GO!Enterprise) με την ανάπτυξη και διαχείρηση mobile εφαρμογών (GO!AppZone). Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη εξαγορά θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της GLOBO στη Β. Αμερική, δημιουργώντας ένα νέο κανάλι εσόδων που θα προέρχεται από τον σχεδιασμό και ανάπτυξη mobile εφαρμογών και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών γύρω από αυτές. Η Sourcebits ιδρύθηκε το 2006 και απασχολεί 167 υπαλλήλους και συμβούλους.

Έχει την έδρα της στο San Francisco, όπου διαθέτει τον μεγαλύτερο όγκο της ανάπτυξης, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, ενώ παράλληλα λειτουργεί ένα εξειδικευμένο κέντρο ανάπτυξης εφαρμογών και τεχνικής υποστήριξης στο Bangalore της Ινδίας. Κατέχει αποδεδειγμένη εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών σε διαφορετικές πλατφόρμες αφού έχει ήδη αναπτύξει περισσότερες από 500 για mobile, web και desktop, ενώ περισσότερες από 30 έχουν συμπεριληφθεί στο top 10 του είδους τους στα παγκόσμια marketplaces εφαρμογών, όπως το iTunes. Μεταξύ των πελατών της Sourcebits συγκαταλέγονται οι εταιρίες Intel, SAP, P&G, The Coca-Cola Co., Bank of America, Columbia University και Hershey's, διευρύνοντας σημαντικά το υφιστάμενο πελατολόγιο της GLOBO. H Sourcebits έχει αναγνωριστεί τόσο από τη Forrester, όσο και από τη Gartner για την ποιότητα των υπηρεσιών της και έχει κατονομαστεί από την τελευταία ως "Cool Vendor" στην έρευνα του Απριλίου 2014 "Cool Vendors in Services 2014". Ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO, σχολίασε σχετικά: «Η νέα αυτή εξαγορά που ακολούθησε αυτή της Notify Technology τον περασμένο Οκτώβριο, επικυρώνει τον σαφή προσανατολισμό μας στην αμερικανική αγορά, ενώ παράλληλα αποκτούμε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και την πελατειακή βάση της Sourcebits. Έχοντας ως εφόδια τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και την έως σήμερα πορεία μας, είμαστε πεπεισμένοι κι ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική μας επιτυχία».

Σχετικά με τη GLOBO

Η GLOBO, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο ανάπτυξης ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και Software-as-a-Service (“SaaS”). Οι λύσεις GO! Enterprise (ΕΜΜ) και GO!AppZone (MADP) βοηθούν τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελἀτες τους, αλλα και να επιτύχουν μείωση κόστους σε διάφορους τομείς της λειτουργίας τους μέσα από ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο περιβάλλον, που υποστηρίζει όλες τις έξυπνες κινητές συσκευές. Σήμερα η GLOBO απασχολεί περισσότερους από 400 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από την Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, το Σαν Χοσέ, Οχάιο, Λονδίνο, Ντουμπάι, Λεμεσό και Σιγκαπούρη. Από το 2007, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO:LN) και η επιχειρηματική τηςδραστηριότητα εκτείνεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο. Η GLOBO έχει αναγνωριστεί στο Magic Quadrant της Gartner για λύσεις Enterprise Mobility Management.