Τρίτη μέρα ανόδου για το ελληνικό χρηματιστήριο

Τρίτη μέρα ανόδου για το ελληνικό χρηματιστήριο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγοραστές για τρίτη διαδοχική μέρα είχαν τον έλεγχο και τις περισσότερες εντολές στην αγορά μετοχών. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν συνολικά κέρδη 3,13% στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας με αντίστοιχη ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης κατά 2,53 δισ. ευρώ. Οι τραπεζικές μετοχές καθόρισαν και χθες τη χρηματιστηριακή τάση. Ξεχώρισε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που ενισχύθηκε 4,24% και αναρριχήθηκε στα 1,720 ευρώ. Ακολούθησε σε απόδοση ο τίτλος της Eurobank με κέρδη 2,69% και κλείσιμο στα 0,382 ευρώ. Ιδια ημερήσια κέρδη (2,19%) κατέγραψαν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας που έκλεισαν αντίστοιχα στα 2,800 και 0,700 ευρώ.

Οι ξένοι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία των ελληνικών τραπεζών που έχουν μπροστά τους μία νέα αξιολόγηση τον προσεχή Νοέμβριο όταν θα ανακοινωθούν τα τεστ κοπώσεως (stress test) από την ΕΚΤ για το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ταυτόχρονα οι τράπεζες σταδιακά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση με τις υπερδανεισμένες επιχειρήσεις και έχουν εισέλθει σε τελικό στάδιο σε ποιες θα μετοχοποιηθούν τα χρέη τους και ποιες εταιρείες θα οδηγηθούν σε πτωχευτική διαδικασία.

Ο βασικός δείκτης ενισχύθηκε 1,55% και διαμορφώθηκε στις 1.247,92 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά είχε διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 1.250 μονάδων καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 1.252,39 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,92%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 128,978 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 28,94 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,83%. Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν μόνο οι μετοχές της Jumbo (-1,10% με κλείσιμο στα 11,670 ευρώ) και των Ελληνικών Πετρελαίων που υπέστησαν απώλειες 0,68% και διαμορφώθηκαν στα 5,880 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή