Υψηλή η δημοφιλία του ελληνικού προορισμού για τους τουρίστες

Υψηλή η δημοφιλία του ελληνικού προορισμού για τους τουρίστες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψήφο» εμπιστοσύνης δίνουν οι τουρίστες στον ελληνικό προορισμό και ειδικότερα στην Αθήνα για τη φετινή σεζόν από παραδοσιακές και ανερχόμενες αγορές. Ειδικότερα, αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία στην Αττική σύμφωνα με τα ευρήματα του τέταρτου κύματος της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Μάιο για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, καταγράφηκε αύξηση στη θετική πρόθεση επιλογής της Αθήνας ως city break. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός παραμένει με διαφορά πρώτος παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών, με την ελληνική κουζίνα να ακολουθεί σταθερά στη δεύτερη θέση. Παράλληλα, ενισχύεται η πρόθεση για διακοπές στην πρωτεύουσα με αφορμή τις μονοήμερες κρουαζιέρες και τις οργανωμένες παραλίες.

Εξάλλου, «Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που περιγράφει τη φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού αναφέρει η Deutsche Welle. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι σημειώνουν ότι η Ελλάδα, η οποία δεν είχε ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Ο επικεφαλής του tour operator της Tui Κρίστιαν Κλέμενς τονίζει ότι οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ. Μάλιστα, μόνο η Τui Γερμανίας υπολογίζει να διακινήσει προς τη χώρα μας για πρώτη φορά πάνω από 400.000 τουρίστες. Παράλληλα, ο tour operator Τhomas Cook κατατάσσει μετά τη Μαγιόρκα στους δημοφιλέστερους προορισμούς την Τουρκία και την Ελλάδα. Τη μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας έχουν η Κως και η Κέρκυρα. Ετσι, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση επιμήκυνε τη σεζόν κατά 3 εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, το Ηράκλειο είναι ο 2ος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός μετά τη Ρώμη μεταξύ των κατοίκων της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών nSight. Επίσης, το Ηράκλειο είναι ο 7ος δημοφιλέστερος προορισμός μεταξύ των κατοίκων της Δυτικής Ευρώπης με 1ο το Λονδίνο και 2ο τη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, σε έρευνα που έκανε η Trivago εντόπισε τους 6 δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Σέρβους τουρίστες στη χώρα μας. Πρόκειται για τον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, τη Θάσο, τη Χανιώτη Χαλκιδικής, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και την Παραλία Κατερίνης. Η Trivago συνέταξε και έναν κατάλογο για τους Πολωνούς τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με τα 5 φθηνότερα παραθαλάσσια θέρετρα που έχουν τα καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία. Μεταξύ αυτών συμπεριέλαβε τη Σταλίδα Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή