Σύντομα (3/7/14)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού ξεκίνησε στη θυγατρική εταιρεία ΟΠΑΠ Υπηρεσιών A.E. του ομίλου ΟΠΑΠ. Η διοίκηση του ομίλου προσφέρει 12 έως 21 μισθούς επιπλέον των νόμιμων αποζημιώσεων, προκειμένου να ενθαρρύνει την ένταξη του προσωπικού στο πρόγραμμα της Εθελούσιας Εξόδου. Επιπλέον ο ΟΠΑΠ σε όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα θα προσφέρει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη μέχρι τις 31/12/2015. Καταληκτική ημερομηνία ένταξης όσων ενδιαφέρονται στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καμίλ Ζίγκλερ, έχει καθοριστεί η 14η Ιουλίου. Στο μεταξύ, κινητικότητα εμφανίζεται και στα στελέχη της επιχείρησης. Η διοίκηση της εταιρείας όρισε ως εσωτερικό ελεγκτή της την κ. Μαρία Μέλλιου, σε αντικατάσταση της κ. Μαρίας Λουκάκη, η θητεία της οποίας έληξε τις 30/6/2014. Επίσης, ο κ. Νικόλαος Πολυμενάκος ορίστηκε προϊστάμενος της διεύθυνσης σχέσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τους μετόχους. Τέλος, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την αποχώρηση της προϊσταμένης του τμήματος Εταιρικών Ανακοινώσεων Μεταξίας Δεμερτζή.

Η Westnet θα διακινεί τα κινητά της Lenovo

Η Westnet Distribution, εταιρεία του Ομίλου Πάνου Γερμανού, αναλαμβάνει τη διανομή των συσκευών κινητών τηλεφώνων της Lenovo στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί εξέλιξη της σχέσης των δύο εταιρειών, η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με την αποκλειστική διανομή των ταμπλετών της Lenovo στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία λειτούργησε αποτελεσματικά με το μερίδιο της Lenovo στις ταμπλέτες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία IDC, να ανέρχεται στο 13,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Η Westnet Distribution δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας από το 2005. Η Lenovo είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως. «Τα κινητά τηλέφωνα της Lenovo είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των χρηστών που απαιτούν πλέον από το κινητό τους υψηλές τεχνολογικά επιδόσεις και υψηλή απόδοση ωφέλειας σε σχέση με την τιμή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο Μ. Οικονομάκης.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού Bite China που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με σταντ εντός του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η Περιφέρεια μοίρασε στους επισκέπτες το λεύκωμα της Πελοποννήσου και πληροφοριακό υλικό του προορισμού, το οποίο είχε μεταφραστεί στη κινεζική γλώσσα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης, η Περιφέρεια σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο διοργάνωσαν σεμινάριο-παρουσίαση του προορισμού σε περισσότερους από 150 τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους της κινεζικής αγοράς. Η έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 49.000 επισκέπτες επαγγελματίες, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 800 από 80 χώρες.

Εκδοση ομολογιακού από τη Revoil 

Με αδιάκοπο ρυθμό οι εισηγμένες προχωρούν στην έκδοση ομολογιακών δανείων για να μειώσουν τον δανεισμό τους. Χθες ήταν η σειρά της Revoil, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει η εισηγμένη στην έκδοση κοινού, εμπράγματα εξασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου 14,1 εκατ. με σκοπό την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού της δανεισμού και για εξυπηρέτηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών. Το δάνειο θα καλυφθεί από την Alpha Bank A.E. και την Alpha Bank London LTD. Για να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις των ομολογιούχων προσημειώθηκαν αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και πέντε ιδιόκτητα πρατήρια.

Επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Entersoft 

Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ υποσχέθηκε για την τριετία 2014-16 η διοίκηση της Entersoft. Οι επενδύσεις θα εστιαστούν στον τομέα της Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D) προϊόντων, στην επέκταση της εταιρείας σε νέες κάθετες αγορές και, τέλος, στην επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης Αντ. Κοτζαμανίδη, ήδη υλοποιείται το πλάνο ενίσχυσης του τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης, με αύξηση του δυναμικού κατά 50%. Επίσης, η εταιρεία θα δημιουργήσει νέα ή/και θα εξελίξει υφιστάμενα προϊόντα, προκειμένου να απευθυνθεί σε νέες αγορές και κατηγορίες πελατών. Τέλος, έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 η Entersoft θα αποκτήσει γραφεία στο Ντουμπάι, στο οποίο έχει παρουσία τα δύο τελευταία χρόνια μέσω συνεργατών. Η εταιρεία ακόμη διαθέτει γραφείο στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ περίπου το 13% του ετήσιου τζίρου του ομίλου προέρχεται από τις δραστηριότητες σε ξένες αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή