Σύντομα (4/7/14)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 4,25% η απόδοση του 5ετούς ομολόγου της «Τιτάν» 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη διάθεση ομολογιών συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ η «Τιτάν», μέσω της θυγατρικής της Titan Global Finance. Οι ομολογίες είναι πενταετούς διάρκειας με ετήσιο επιτόκιο 4,25%, γεγονός που σημαίνει ότι ο όμιλος θα επιτύχει τον στόχο που είχε τεθεί από τη διοίκηση, αναφορικά με την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, πλην όμως με χαμηλότερο επιτόκιο από το σημερινό (εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 5%). Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση κεφαλαίων για την «Τιτάν». Ενδεικτικό της ζήτησης που καταγράφηκε από τους επενδυτές, είναι ότι κατά τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών υποβλήθηκαν εντολές που ξεπέρασαν το ποσό του 1,2 δισ. Τα νέα ομόλογα θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Σημειωτέον ότι κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε άνοδο κατά 7% σε 251,8 εκατ., έναντι 235,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 31% σε 30,5 εκατ.

 Eurobank: έναρξη β΄ κύκλου του προγράμματος egg 

Το egg – enter•grow•go, μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας της Eurobank (www.eurobank.gr), την οποία σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με τη μονάδα Corallia (www.corallia.org) του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, συνεχίζει δυναμικά για 2η συνεχόμενη χρονιά και υποδέχεται τις νέες επιχειρηματικές ομάδες. Στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του Προγράμματος υποβλήθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επειτα από μια εντατική διαδικασία αξιολόγησης, η οποία διήρκεσε συνολικά 7 εβδομάδες και ανέδειξε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των νέων επίδοξων επιχειρηματιών, προκρίθηκαν τελικά 25 επιχειρηματικές προτάσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα, με εγκατάσταση των επιχειρηματικών ομάδων στο κτίριο του egg – enter•grow•go. Για έναν ολόκληρο χρόνο οι συμμετέχοντες στο egg – enter•grow•go θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). 

Την Ελλάδα επέλεξε ο όμιλος Heineken για να φιλοξενήσει φέτος το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, συμμετείχαν πάνω από 120 κορυφαία στελέχη του ομίλου που δραστηριοποιούνται σε 38 χώρες. Στο συνέδριο παρευρέθη και μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, ο οποίος τόνισε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζ. Μηνά, χαρακτήρισε την επιλογή της Ελλάδας ψήφο εμπιστοσύνης του ομίλου Heineken στη χώρα μας. 

Από τη Ρουμανία στα Οινόφυτα η «Σαράντης» 

H δημιουργία 20 νέων θέσεων εργασίας στα Οινόφυτα και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας που έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι ένα από τα θετικά στοιχεία της μεταφοράς της γραμμής παραγωγής της «Σαράντης» από το Βουκουρέστι, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Η εταιρεία μετά τις 15 Οκτωβρίου 2013, που είχε ανακοινώσει την έναρξη της αποσυναρμολόγησης της γραμμής παραγωγής, γνωστοποίησε στο χρηματιστήριο ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά παραγωγής των κρεμικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας. Ο όμιλος για την προετοιμασία του χώρου και τη στέγαση των μηχανημάτων πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκατ. 

Πράσινο φως από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην «Ανεμος» 

H Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας «Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» για τη δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και για την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά. Πρόκειται για την 1η εισαγωγή εταιρείας έπειτα από 5 χρόνια. Τελευταία εισαγωγή ήταν της Mig Real Estate το 2009. Επίσης, η Ε.Κ. ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της «Τάιμινγκ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης». Ακόμα, ενεκρίθη η επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «Ηλίας Α. Πετροπουλάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ», ώστε να παρέχει επιπλέον την υπηρεσία της παροχής πιστώσεων ή δανείων σε επενδυτές της. Επίσης επεβλήθη πρόστιμο από 2.000 ευρώ στους κ.κ. Κωνσταντίνο Μπούσμπουρα, Γεώργιο Πολίτη, Ευαγγελία Πολίτου και Γεώργιο Παγώνη, μετόχους της εταιρείας Capital ΧΑΑΕΠΕΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή