Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού επιθυμεί το 73% των επιχειρήσεων

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού επιθυμεί το 73% των επιχειρήσεων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τάση των επιχειρήσεων να στρέφονται στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (73%), έναντι προσωρινών εργαζομένων (52%) αποτυπώνει η ετήσια έρευνα «HR & Workplace Trends Survey» της Randstad που πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014, σε 382 υψηλόβαθμα στελέχη και στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το προσωρινό προσωπικό απασχολήθηκε κυρίως σε θέσεις οικονομικές (33%) και marketing (24%), ενώ το μόνιμο προσωπικό προσλήφθηκε επίσης σε οικονομικά τμήματα (39%), καθώς και σε τμήματα πωλήσεων (52%), παραγωγής (22%) και IT/Τεχνολογίας (32%).

Συγκρίνοντας τα παραπάνω ποσοστά με αυτά των απολύσεων στα αντίστοιχα τμήματα (Πωλήσεων 25%, Παραγωγής 15% και Οικονομικών 14%), είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο δείγμα της έρευνας οι προσλήψεις τον περασμένο χρόνο δείχνουν να ξεπερνούν τις απολύσεις σε όλα τα τμήματα μιας εταιρείας. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σχεδόν οι μισές από τις ερωτηθείσες επιχειρήσεις (46%) δήλωσαν ότι δεν προχώρησαν σε απολύσεις μέσα στο 2013.

Οσον αφορά τις προκλήσεις στην παραγωγικότητα για το 2014, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων αποτελεί την κύρια πρόκληση. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ικανότητα προσαρμογής των στελεχών στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες χαρακτήρισαν την ικανότητα των στελεχών και των εργαζομένων τους να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες με ένα μέσο όρο 6,9 στα 10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή