Σε ΑΜΚ ενός δισ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου

Σε ΑΜΚ ενός δισ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα «αναζητήσει» στις αγορές η Τράπεζα Κύπρου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με την σημερινή ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε ότι η πρώτη φάση τής έκδοσης κεφαλαίου θα απευθύνεται στους υφιστάμενους επενδυτές, διαδικασία που θα αρχίσει στα μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα. Ακολούθως, αρχίζει η δεύτερη φάση, η οποία θα είναι κλειστή διαδικασία και θα δίνει στους υφιστάμενους επενδυτές το δικαίωμα να αποκτήσουν επιπλέον 20% του μετοχικού κεφαλαίου. Η φάση αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις οκτώ Αυγούστου.

Περίπου δέκα μέρες αργότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, για επικύρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στόχο της διοίκησης της Τράπεζας αποτελεί η επιτάχυνση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ τέσσερις ανάδοχοι οίκοι θα διενεργήσουν εκ μέρους της τράπεζας απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή