ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ΑΜΚ ενός δισ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου

se-amk-enos-dis-eyro-prochora-i-trapeza-kyproy-2033280

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα «αναζητήσει» στις αγορές η Τράπεζα Κύπρου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με την σημερινή ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε ότι η πρώτη φάση τής έκδοσης κεφαλαίου θα απευθύνεται στους υφιστάμενους επενδυτές, διαδικασία που θα αρχίσει στα μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα. Ακολούθως, αρχίζει η δεύτερη φάση, η οποία θα είναι κλειστή διαδικασία και θα δίνει στους υφιστάμενους επενδυτές το δικαίωμα να αποκτήσουν επιπλέον 20% του μετοχικού κεφαλαίου. Η φάση αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις οκτώ Αυγούστου.

Περίπου δέκα μέρες αργότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, για επικύρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στόχο της διοίκησης της Τράπεζας αποτελεί η επιτάχυνση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ τέσσερις ανάδοχοι οίκοι θα διενεργήσουν εκ μέρους της τράπεζας απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.