ΕΑΕΕ: Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος Ζωής τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι

ΕΑΕΕ: Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος Ζωής τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αύξηση παραγωγής σημείωσαν οι ασφαλίζεις Ζωής τον Μάιο του 2014, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με Επενδύσεις, η παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής, συνολικά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2014, είναι αυξημένη κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ενώ αντίστοιχα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) είναι μειωμένη κατά 5%.

Μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα

Μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με πέρυσι, οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ο αριθμός των αναγγελθεισών ζημιών από το Επικουρικό Κεφάλαιο ανήλθαν στις 2.015 όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ήταν 2.381 ζημιές. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα ήταν 2.225 ενώ το 2011 (πρώτο εξάμηνο) ήταν μόλις 1.750.

Υπενθυμίζεται ότ, οι ανασφάλιστοι οδηγοί αντιμετωπίζουν διοικητικές κυρώσεις, όπως η αφαίρεση των πινακίδων, η άδεια ικανότητας του οδηγού και η άδεια κυκλοφορίας για 10 ημέρες, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή