Οριακή πτώση 0,08% στο Χρηματιστήριο

Οριακή πτώση 0,08% στο Χρηματιστήριο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπενδυτικήάπνοια επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση, με την καθαρή αξία των συναλλαγών να μην ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ. Οπως έδειξαν και οι συνεδριάσεις της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, το χρηματιστήριο δείχνει σημάδια κόπωσης, οι ξένοι επενδυτές έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη διοχέτευση φρέσκων κεφαλαίων και οι Ελληνες επενδυτές παραμένουν απλοί θεατές. Καταλύτης για την πορεία της αγοράς θα αποτελέσουν η έγκριση εκταμίευσης από το Eurogroup της δόσης του 1 δισ. ευρώ και η νέα προσφυγή της χώρας στις αγορές με έκδοση τριετούς ομολόγου.

Η αγορά προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής, με τους επενδυτές να αναμένουν την έλευση της τρόικας (την Πέμπτη η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη), αλλά και την αυριανή ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» όπου θα εξαχθούν συμπεράσματα και για το μέλλον των επόμενων αποκρατικοποιήσεων αλλά και την πορεία της κυβέρνησης. O βασικός χρηματιστηριακός δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.242,82 μονάδες, σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση σε ποσοστό 0,08%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 13 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.250,30 μονάδες (0,52%) και κατώτερη τιμή στις 1.237,58 μονάδες (-0,50%).

Η μεικτή αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65,76 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών αφορούσε κεφάλαια ύψους 5,95 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 σημείωσε οριακή υποχώρηση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης διολίσθησε σε ποσοστό 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank Properties (2,74%), του ΟΠΑΠ (2,69%) και της ΕΥΔΑΠ (2,67%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή