Σύντομα (8/7/14)

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

28 Ιουλίου η Γ.Σ. της Attica Group για την έκδοση ομολόγου

Εκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Ιουλίου συγκαλεί η Attica Group για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 50 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της θυγατρικής του ομίλου MIG βρίσκεται σε τελικό στάδιο συζητήσεων / διαπραγματεύσεων με τις δανείστριες τράπεζες, προκειμένου να επιτύχει τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου και παράλληλα να προσελκύσει στρατηγικούς συμμάχους ώστε να χρηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και να ενδυναμώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις διαδικασίες της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακτοπλοϊκού κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα με τις εξελισσόμενες συζητήσεις, η διοίκηση επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών με νέους συνδυασμούς δρομολογίων καθώς και ανάπτυξη νέων δρομολογίων. Η εισηγμένη το πρώτο τρίμηνο 2014 παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους 16,64 εκατ., έναντι ζημιών 19,32 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Στο 22,6% το μερίδιο της Wind στη σταθερή τηλεφωνία

Ανοδικά κινείται στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet η Wind Hellas. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι στο τέλος Ιουνίου διέθετε 445.000 συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και Internet, διαμορφώνοντας στο 22,6% το μερίδιο της εταιρείας στη συνολική αγορά. H εταιρεία ανέφερε στο α΄ εξάμηνο 15.500 νέες συνδέσεις, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο κινήθηκε επιθετικά, αναλαμβάνοντας το 52% των νέων συνδέσεων στη σταθερή. Παράλληλα, η εταιρεία συνέχισε την επέκταση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας αυξάνοντας την κάλυψη της εταιρείας σε 15 νέα σημεία ανά την Ελλάδα. Οι επενδύσεις, όπως ανέφερε η εταιρεία, ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο και περιλαμβάνουν νέους κόμβους αλλά και νέα συστήματα υποστήριξης. Παράλληλα με υπηρεσίες ADSL, η WIND έχει αναπτύξει την τεχνολογία VDSL στα κέντρα που καλύπτουν το 90% της συνολικής της κάλυψης στην Ελλάδα και συνεχίζει το πλάνο επέκτασής της και μέσα στο 2014. Τέλος, η εταιρεία, βασιζόμενη στην εκτενή πανελλαδική υποδομή δικτύου οπτικών ινών, συμμετείχε στην αρχική φάση του έργου Σύζευξις ΙΙ, με την κατάθεση φακέλων για την κάλυψη αναγκών σταθερής τηλεφωνίας και Internet στο ελληνικό δημόσιο.

Σε προτροπή χρήσης ελληνικών αγροτικών προϊόντων προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με επιστολή προς τα μέλη του, εστιάζοντας στο ζήτημα της υπερπαραγωγής ελληνικού επιτραπέζιου ροδάκινου, η οποία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου. Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου συστήνει στα μέλη του τη χρήση επιτραπέζιων ροδάκινων σε όλα τα σημεία εστίασης εντός και εκτός ξενοδοχείων. Οπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, στόχος του ελληνικού τουρισμού παραμένει η στήριξη και η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, τα οποία ενισχύουν την τοπική παραγωγή και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες του τουρισμού.

H Goldair αντιπρόσωπος της Air Astana

Την αντιπροσώπευση της Air Astana στην Ελλάδα ανέλαβε η Goldair από την 1η Ιουλίου. Η Air Astana είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας του Καζαχστάν με βάση το αεροδρόμιο Αλμάτι. Το δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας καλύπτει περισσότερους από 60 εγχώριους και διεθνείς προορισμούς. Ο στόλος της αποτελείται από 30 αεροσκάφη με 5ετή μέσο όρο ηλικίας. Η εταιρεία του Καζαχστάν έχει ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει τον στόλο της σε 36 αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2017 και σε 43 αεροσκάφη μέχρι το 2020. Η Goldair αντιπροσωπεύει περισσότερες από 25 αεροπορικές εταιρείες στο τμήμα επιβατών και εμπορευμάτων.

Από την Blue Tech η διανομή προϊόντων Ericsson-LG Enterprise

Tα προϊόντα επικοινωνιών της Ericsson – LG Enterprise ανέλαβε και διανέμει στην Ελλάδα η Blue Technologies. Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει ότι η ελληνική εταιρεία Blue Technologies θα προωθεί και θα διαθέτει στην Ελλάδα τα προϊόντα και τις λύσεις για τα επιχειρησιακά συστήματα επικοινωνιών (PBXs) που σχεδιάζει και αναπτύσσει η εταιρεία Ericsson – LG Enterprise. Η συμφωνία ακόμη παρέχει τη δυνατότητα στην ελληνική εταιρεία να επεκτείνει τις παρεχόμενες λύσεις προς τους συνεργάτες της, ώστε οι ίδιοι να δημιουργήσουν τις δικές τους λύσεις στον τομέα της τηλεφωνίας. Το χαρτοφυλάκιο Ericsson – LG Enterprise περιλαμβάνει προϊόντα και λύσεις τηλεπικοινωνιακών κέντρων βασισμένων σε τεχνολογίες Internet (IP PBXs), μεγάλο αριθμό τερματικών διαφορετικής λειτουργικότητας, ασύρματα τερματικά DECT και τέλος μια σουίτα εξελιγμένου λογισμικού για τη διαχείριση των επαφών. «Θεωρούμε ότι η Blue Technologies, ως διανομέας και με μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά των εταιρικών τηλεφωνικών κέντρων (PBXs), θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τηλεπικοινωνιακών προϊόντων στους Ελληνες συνεργάτες και πελάτες» σχολίασε ο κ. Sam Bae, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Ericsson – LG Enterprise.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή