Αύξηση πωλήσεων 7,9% για τον όμιλο Jumbo στο δωδεκάμηνο

Αύξηση πωλήσεων 7,9% για τον όμιλο Jumbo στο δωδεκάμηνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 7,9% των ενοποιημένων πωλήσεων εμφάνισε ο όμιλος Jumbo στο δωδεκάμηνο 1/7/2013 – 30/6/2014, καθώς διαμορφώθηκαν στα 541,8 εκατ. ευρώ έναντι 502,2 εκατ. του προηγούμενου δωδεκαμήνου 2012 – 2013. Για το νέο δωδεκάμηνο (1/7/2014 – 30/6/2015) η διοίκηση προσβλέπει σε νέα αύξηση πωλήσεων 4% – 6% και καθαρά κέρδη ύψους 90 – 95 εκατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης προς το χρηματιστήριο, «οι συνεχείς προκλήσεις και ανατροπές στην ελληνική και διεθνή οικονομική σκηνή δεν εμπόδισαν τον κύκλο εργασιών του ομίλου Jumbo να σημειώσει αύξηση 7,90%, ξεπερνώντας τον στόχο που αρχικά είχε ανακοινώσει η διοίκηση για ετήσια αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6%». Οπως διευκρινίζει ο όμιλος Jumbo, η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στη συστηματική διεύρυνση του προϊοντικού μείγματος που προσφέρουν τα καταστήματα Jumbo και στη συνεχή αναβάθμιση όλων των επιπέδων εξυπηρέτησης προς τους καταναλωτές. Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου, στην εγχώρια αγορά που βιώνει τον 6ο διαδοχικό χρόνο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τα καταστήματα Jumbo κατέγραψαν ένα δωδεκάμηνο με μικρή αύξηση στον τζίρο.

Στην κυπριακή αγορά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην απόφαση της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, καθώς και η προσθήκη του νέου καταστήματος στην Πάφο, συνέβαλαν στη διψήφια αύξηση των πωλήσεων. Επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν και τα καταστήματα Jumbo στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς τη χρονιά που έκλεισε ξεκίνησε και η διαφήμισή τους στην τοπική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή