Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες η Aegean τον Ιούνιο

Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες η Aegean τον Ιούνιο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines και της Olympic Air τον Ιούνιο του 2014, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας. Συνολικά τον Ιούνιο πέταξαν με τα φτερά των Aegean Airlines και Olympic Air 1,085 εκατ. επιβάτες, ενισχύοντας την τάση του εξαμήνου για το σύνολο του δικτύου, που παρουσίασε αύξηση 16%, με 600.000 περισσότερους επιβάτες απ’ ό,τι την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αναλυτικά, τον Ιούνιο οι επιβάτες εσωτερικού από τις ελληνικές βάσεις άγγιξαν τις 523.113, σημειώνοντας αύξηση 19%. Η κίνηση εξωτερικού από τις ελληνικές βάσεις διαμορφώθηκε στους 561.753 επιβάτες, ενισχυμένη κατά 23%. Ιδιαίτερα θετική και η εικόνα του 6μήνου, την οποία συμπαρασύρει η εντυπωσιακή πορεία του Ιουνίου, με αποτέλεσμα το σύνολο της κίνησης να διαμορφωθεί στα 4,333 εκατ. επιβάτες. Αναλυτικά, στο δίκτυο εσωτερικού μετακινήθηκαν από τις ελληνικές βάσεις 2,321 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένοι κατά 19%. Το δίκτυο εξωτερικού εξυπηρέτησε 2,011 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένοι κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση της κίνησης εξωτερικού που παρατηρείται στις κύριες βάσεις της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου η επιβατική κίνηση από την Αθήνα ενισχύθηκε κατά 17%, από το Ηράκλειο κατά 26%, από τη Ρόδο κατά 22% και από τη Θεσσαλονίκη κατά 5%. Επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που θέλουν το Ηράκλειο να βυθίζεται από τουρίστες, η αύξηση της κίνησης εξωτερικού από την εν λόγω βάση της Aegean Airlines εκτινάχθηκε στο 47% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Η κίνηση του Ιουνίου από τη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά 11%, από την Αθήνα κατά 22% και από τη Ρόδο κατά 39%.

Το γεγονός ότι η ενισχυτική τάση της κίνησης αφορά το εσωτερικό δίκτυο (19% για τον Ιούνιο) για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια, κρίνεται από την εταιρεία ως εξαιρετικά σημαντικό και αποδίδεται στην πολιτική χαμηλότερων ναύλων που έχει εφαρμόσει.

Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο κρίνεται και η σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού. Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών όπως Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μπέρμιγχαμ, Αμβούργο, Μασσαλία, Νάντη, Κατάνια, Αμπου Ντάμπι, Βυρηττός, Αμμάν, Σμύρνη, καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς.

«Η ανάπτυξη του δικτύου με 17 νέους προορισμούς, αλλά και οι συχνότητες και βελτιωμένες συνδέσεις εσωτερικού αρχίζουν πλέον να λειτουργούν θετικά και ιδιαίτερα για τη βάση (hub) της εταιρείας στην Αθήνα. Αντίστοιχα επιτυχημένη είναι και η στρατηγική ανάπτυξης από τις άλλες 7 ελληνικές βάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines και της Olympic Air, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή