Εφόδια ζωής σε 400 νέους από τη φαρμακευτική Roche Hellas

Εφόδια ζωής σε 400 νέους από τη φαρμακευτική Roche Hellas

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas αναλαμβάνει για τα επόμενα δύο χρόνια να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 400 -και πλέον– παιδιών τα οποία μέσα από την πρωτοβουλία της «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», θα πάρουν μέρος σε πρόγραμμα, το κόστος του οποίου πλησιάζει το ποσό των 200.000 ευρώ και, μεταξύ άλλων, τους παρέχει τα βιβλία και για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, το κόστος πιστοποιήσεων, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, φοιτητικό επίδομα όταν τα παιδιά σπουδάζουν σε άλλη πόλη, όπως και άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες τους

Πρόκειται για μια χειροπιαστή βοήθεια προς τις οικογένειες που έπληξε περισσότερο η οικονομική κρίση, μέσα από την κάλυψη των αναγκών της νέας γενιάς για εκπαίδευση, πολιτιστική εγρήγορση και με την παροχή των απαραίτητων εφοδίων τόσο για το δικό της μέλλον, αλλά και προς την κοινωνία γενικότερα. Το νέο αυτό κοινωνικό πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» -το οποίο υλοποιείται με την εθελοντική ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της– η Roche Hellas (www.roche.gr) το παρουσίασε πρόσφατα από κοινού με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, κύριο στόχος της οποίας είναι ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος της PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» (www.praksis.gr) που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με στόχο να ανακουφίσει οικογένειες με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Επιπλέον, το Πρόγραμμα παρέχει στα παιδιά δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, ενώ προβλέπει και την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, όπως η «Δανειστική Βιβλιοθήκη», που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, οι «Βραδιές Ανάγνωσης» με γνωστούς καλλιτέχνες στον ρόλο του αφηγητή, «Διαδρομές Πολιτισμού» σε συνεργασία με το προσωπικό της εταιρείας, σε μουσεία και άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς χώρους.

Επίσης, η διοίκηση και το προσωπικό της Roche Hellas με εξατομικευμένο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας και μέσα από τις δομές της PRAKSIS, θα αφιερώνουν τουλάχιστον δύο ώρες τον μήνα για την ουσιαστική στήριξη του προγράμματος. Ενώ, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συμμετέχουν και στη συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης. Ευλόγως λοιπόν, ο διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas κ. Κίμων Μαλαταράς αποκάλεσε τους εργαζόμενους της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «Πρεσβευτές του προγράμματος» που συμβάλλουν στην επιτυχία του.

Ο όμιλος Roche ιδρύθηκε το 1896 και για περισσότερο από έναν αιώνα έχει συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία. Εχει έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας και απασχολεί περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Συνδυάζει τη δυναμική του κλάδου φαρμάκων και διαγνωστικών και το 2013 επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε έρευνα και ανάπτυξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή