Νέα επένδυση της Grace Hotels με δύο ξενοδοχεία σε Κέα – Καλαμάτα

Νέα επένδυση της Grace Hotels με δύο ξενοδοχεία σε Κέα – Καλαμάτα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία προγραμματίζει να λειτουργήσει το έτος 2017 στην Ελλάδα η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grace Hotels του ομίλου επιχειρήσεων Libra.

Πρόκειται για τη μονάδα Grace Kalamata, 20 χλμ. δυτικά της Καλαμάτας και το ξενοδοχείο Grace Kea στην Κέα. Η επένδυση της Καλαμάτας με προϋπολογισμό 80 εκατ. θα υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων. Πέραν του ξενοδοχείου με δυναμικότητα 125 δωματίων, συνεδριακών χώρων, σπα κ.ά. θα κατασκευαστούν και 40 αυτόνομες βίλες προς πώληση. To ξενοδοχείο της Κέας θα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και σουιτών, δύο εστιατόρια και σπα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 17 τουριστικές βίλες προς πώληση.

Πριν από επτά χρόνια

Το «βάπτισμα» της αλυσίδας έγινε πριν από επτά χρόνια στη Μύκονο και στη συνέχεια στη Σαντορίνη όπου λειτούργησε τα δύο πρώτα της ξενοδοχεία, το Grace Mykonos και το Grace Santorini. Οι επόμενες επενδυτικές κινήσεις της έγιναν εκτός Ελλάδας με τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων στην Κίνα (Grace Beijing), στις ΗΠΑ (Vanderbilt Grace, The Mayflower Grace), στην Αργεντινή (Grace Cafayate) και στον Παναμά (Grace Panama). Μέσα στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, σχεδόν θα διπλασιάσει τον αριθμό των εν λειτουργία μονάδων της, φθάνοντας τις 13. Ειδικότερα, πέραν των δύο νέων μονάδων στον ελληνικό προορισμό που αναμένεται να ανοίξει το έτος 2017, προγραμματίζει στη διετία 2015-2016 να λειτουργήσει άλλα τέσσερα ξενοδοχεία στο Μαρόκο (Grace Marrakech), στην Ελβετία (Grace St Moritz), στις ΗΠΑ (The White Barn Grace) και στην Αργεντινή (La Dolfina Grace). Πάντως, στελέχη της Grace Hotels δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέσα στην επόμενη τριετία να δρομολογηθούν από τον όμιλο και άλλες επενδυτικές κινήσεις, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η πληρότητα των δύο πολυτελών ξενοδοχείων του ομίλου σε Μύκονο και Σαντορίνη για τη φετινή σεζόν βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ έχουν ξεκινήσει κρατήσεις από τώρα για την περίοδο του 2015. Οι περισσότεροι πελάτες των δύο μονάδων προέρχονται από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Ακολουθούν σε αριθμό οι Αμερικανοί τουρίστες, ενώ αυξανόμενο είναι το μερίδιο των κρατήσεων των επισκεπτών από ασιατικές αγορές, όπως η Κίνα και η Κορέα, που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μονάδα της Σαντορίνης.

Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο που εξαγόρασε η αλυσίδα στην Ελβετία και θα λειτουργήσει έπειτα από ριζική ανακαίνιση του χρόνου κατασκευάστηκε το 1906. Θα διαθέτει συνολική δυναμικότητα 36 δωματίων, καθώς και διαμερίσματα με παροχή υπηρεσιών, τρία εστιατόρια, spa και γυμναστήριο. Επιπλέον, η νέα επένδυση που θα υλοποιηθεί στην Αργεντινή λίγο έξω από το Μπουένος Αϊρες περιλαμβάνει πέραν του ξενοδοχείου και τη δημιουργία βιλών.

Ο όμιλος Libra

Ο όμιλος Libra της οικογένειας Λογοθέτη αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες με δραστηριότητα κυρίως στους κλάδους της ναυτιλίας, της αεροπλοΐας, των ακινήτων, των ξενοδοχείων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πέραν της Grace Hotels, ο όμιλος διαθέτει επίσης την αλυσίδα μπουτίκ μονάδων και τουριστικών βιλών Αria Hotels. Η τελευταία προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους το Elatos Resort and Health Club στον Παρνασσό. Εξάλλου, πρόσφατα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι αποτελεί τον κύριο επενδυτή στο 50% της Coco-Mat μέσω της δημιουργίας ενός κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο μικρότερη συμμετοχή έχει και ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή