Ξεπέρασε το 1 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο η Aegean Airlines

Ξεπέρασε το 1 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο η Aegean Airlines

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βυθίζεται» η χώρα από τουρίστες, ενώ την ίδια στιγμή και η επιβατική κίνηση εσωτερικού ενισχύεται σημαντικά σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οπότε και παρουσίασε έντονη καθίζηση. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία κίνησης της Aegean Airlines που μαζί με τη θυγατρική της Olympic Air κατέγραψαν αύξηση 21% στην επιβατική κίνηση τον φετινό Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ταξίδεψαν με τα φτερά των δύο εταιρειών συνολικά 1,085 εκατ. επιβάτες.

Η πρωτιά που καταγράφει η Ελλάδα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, η οποία διατηρεί υψηλότερα ποσοστά από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία της Aegean Airlines.

Η κίνηση εξωτερικού της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 15% το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, ενώ μόνο τον Ιούνιο η αύξηση άγγιξε το 23%. Τον Ιούνιο εξυπηρετήθηκαν στο δίκτυο εξωτερικού της εταιρείας συνολικά 561.753 επιβάτες και στο σύνολο του εξαμήνου 2,011 εκατ. επιβάτες μόνο στο δίκτυο εξωτερικού. Ενθαρρυντική είναι και η εικόνα που καταγράφηκε στις κύριες βάσεις της εταιρείας στη χώρα αναφορικά με την κίνηση εξωτερικού. Συγκεκριμένα, το 6μηνο η κίνηση από την Αθήνα αυξήθηκε κατά 17%, από τη Θεσσαλονίκη 5%, από το Ηράκλειο 26% και από τη Ρόδο 22%. Μόνο τον Ιούνιο η Αθήνα κατέγραψε αύξηση της κίνησης εξωτερικού σε ποσοστό 22%, η Θεσσαλονίκη 11%, η Ρόδος 39%, ενώ η κίνηση εξωτερικού στο Ηράκλειο εκτοξεύθηκε κατά 47%.

Η ανάκαμψη πάντως και της κίνησης εσωτερικού κρίνεται ως θετικό δείγμα, καθώς παρατηρείται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Αναλυτικά, με το σύνολο της κίνησης της Aegean Airlines και Olympic Air να καταγράφει αύξηση 16% το 6μηνο, η κίνηση εσωτερικού ενισχύθηκε κατά 19%, καθώς η εταιρεία εξυπηρέτησε συνολικά 2,321 εκατ. επιβάτες. Μόνο τον Ιούνιο η κίνηση εσωτερικού ανέβηκε κατά 19% με 523.113 επιβάτες. Η εταιρεία αποδίδει την ενίσχυση της κίνησης στο δίκτυο εσωτερικού στην πολιτική χαμηλότερων ναύλων. Αξιοσημείωτη είναι και η σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού.

Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών όπως Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μπέρμιγχαμ, Αμβούργο, Μασσαλία, Νάντη, Κατάνια, Αμπου Ντάμπι, Βηρυτός, Αμμάν, Σμύρνη, που εγκαινίασε η εταιρεία καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς. Η Aegean Airlines θα διαθέσει μέσα στο 2014 συνολικά 13.000.000 θέσεις στις πτήσεις της.

Δημοφιλείς προορισμοί

Η σημαντική ώθηση στην κίνηση εξωτερικού από τις κύριες βάσεις της Aegean Airlines στην Ελλάδα μαρτυρεί τις περιοχές με την εντονότερη τουριστική ανάκαμψη. Είναι ενδεικτικό ότι από τη βάση της Αθήνας η κίνηση εξωτερικού ενισχύθηκε τον Ιούνιο κατά 22% και στο σύνολο του πρώτου 6μήνου του έτους κατά 17%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για την επανατοποθέτηση της Αθήνας στον χάρτη του διεθνούς τουρισμού. Εκρηκτική καταγράφεται η εικόνα του Ηρακλείου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των κρατήσεων στο νησί, καθώς τον φετινό Ιούνιο η κίνηση εκτοξεύθηκε κατά 47%. Ενισχυμένοι κατά 26% είναι οι επιβάτες εξωτερικού που εξυπηρετήθηκαν από την εταιρεία κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου. Πιο περιορισμένη αύξηση παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, όπου το σύνολο του εξαμήνου καταγράφει αύξηση μόλις 5%, με τον Ιούνιο ωστόσο να καταγράφει θετικότερη εικόνα ενίσχυση της κίνησης κατά 11%. Υψηλή θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών φαίνεται πως διατηρεί και η Ρόδος φέτος, όπου καταγράφηκε αύξηση 39% τον Ιούνιο στην κίνηση επιβατών εξωτερικού και 22% στο σύνολο του εξαμήνου του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή