Προς την έξοδο του Χ.Α. Cyclon και Μαΐλλης

Προς την έξοδο του Χ.Α. Cyclon και Μαΐλλης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το ενημερωτικό δελτίο της Motor Oil για την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τη θυγατρική της -επίσης εισηγμένη- Cyclon Ελλάς. Ακολουθεί τις επόμενες ημέρες και η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της HIG για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς την εταιρεία Μαΐλλης, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουλίου πραγματοποιείται και η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας Μαΐλλης για να συζητηθεί η αναδιάρθρωση της εισηγμένης, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 10 εκατ.

Η Motor Oil ελέγχει σήμερα το 82,87% της Cyclon Ελλάς και χρειάζεται να αποκτήσει το 7,13% της θυγατρικής της· κάνοντας χρήση του squezze out, θα οδηγήσει τη Cyclon Ελλάς εκτός Χρηματιστηρίου. Η τιμή της δημόσιας πρότασης είναι 0,70 ευρώ ανά μετοχή ενώ χθες η μετοχή έκλεισε στην τιμή της δημόσιας πρότασης και διακινήθηκε συνολικά 1,116 εκατομμύριο μετοχές της εταιρείας.

Εάν, μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, η Motor Oil κατέχει μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, η Motor Oil θα οδηγήσει εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό τη Cyclon Ελλάς. Τα αποκαλυπτήρια της νέας ιδιοκτησίας της εταιρείας Μαΐλλης θα πραγματοποιηθούν τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 21 Ιουλίου, όταν συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Εφόσον πραγματοποιηθεί η συνέλευση όπου ήδη ο νέος ιδιοκτήτης HIG ήλεγχε μέχρι και χθες το 75,69% -άρα θα υπάρχει αυξημένη απαρτία-, θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση της εισηγμένης, που περιλαμβάνει την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το αμερικανικό fund Harvard Investment Group, που έχει έδρα το Αμβούργο για τις ευρωπαϊκές του επενδύσεις, εισέρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά σήμερα τα 15 δισ. ευρώ. Η εταιρεία υποβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για να οδηγήσει τη μετοχή της εταιρείας Μαΐλλης εκτός Χ.Α. ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας της επιχείρησης στην εγχώρια αγορά μετοχών. Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στο 0,115 ευρώ ανά μετοχή. Οι ζημίες μετά από φόρους της εταιρείας Μαΐλλης στο α΄ τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε 5,3 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή