Yπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development

Yπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία αναμένεται να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, κατά το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι -όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εισηγμένης- η αύξηση υπερκαλύφθηκε κατά 1,1977 φορά, με την καταβολή συνολικού ποσού 179,66 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, στην αύξηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, συμμετείχαν 940 μέτοχοι καταβάλλοντας συνολικό ποσό 148,91 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 35.039.782 νέες μετοχές, με αποτέλεσμα το ποσοστό αρχικής κάλυψης της αύξησης να ανέρχεται σε 99,28%.

Επιπλέον, στην αύξηση συμμετείχαν και 154 μέτοχοι, οι οποίοι άσκησαν δικαιώματα προεγγραφής, με την καταβολή συνολικού ποσού 30,746 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε επιπλέον ζήτηση για 7.234.479 νέες μετοχές. Ετσι προκύπτει και η υπερκάλυψη της αύξησης κατά 1,1977 φορές. Ως εκ τούτου, η Lamda Development πρόκειται να εκδώσει συμπλήρωμα του αρχικού ενημερωτικού δελτίου, προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει τη σχετική ζήτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, θα οριστικοποιηθεί και το ποσοστό κάλυψης της αύξησης.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες μέρες, στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης προστέθηκε ο αμερικανικός όμιλος της Blackstone, που απέκτησε ποσοστό 10% αντί ποσού της τάξεως των 20,2 εκατ. ευρώ. Πριν από την Blackstone προηγήθηκε ακόμα ένα αμερικανικό επενδυτικό fund, η TPG-Axon Capital, η οποία απέκτησε ποσοστό 7,88% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

Οσον αφορά τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου, ποσό έως 25 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί για την επένδυση ανάπτυξης του αναξιοποίητου χώρου στο δυτικό τμήμα του κτιρίου του IBC, το οποίο ήδη στεγάζει το εμπορικό κέντρο Golden Hall. Επιπλέον 23 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την πληρωμή λειτουργικών εξόδων της εισηγμένης, ενώ ποσό έως 50 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανάπτυξη νέου εμπορικού κέντρου. Πρόσθετο ποσό έως 50 εκατ. ευρώ θα δεσμευθεί για την ενδεχόμενη εξαγορά υφιστάμενων εμπορικών ακινήτων, ενώ έως 20 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για ευκαιριακές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή