Ο άξονας Vodafone – Wind ετοιμάζει απάντηση στον ΟΤΕ για τη Nova

Ο άξονας Vodafone – Wind ετοιμάζει απάντηση στον ΟΤΕ για τη Nova

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρελάνς» στην προσφορά του ΟΤΕ για τη Nova φαίνεται ότι πραγματοποίησαν οι Vodafone και Wind. Αν και επισήμως τηρούν σιγήν ιχθύος, εντούτοις όλα δείχνουν ότι ο άξονας Vodafone-Wind Hellas έχει υποβάλει (ή ετοιμάζεται να υποβάλει) μια νέα προσφορά για το σύνολο της Forthnet. Η προσφορά αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στο ύψους των 500 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων τού υπό εξαγορά ομίλου, ύψους 330 εκατ. ευρώ.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, μετά την αναμενόμενη παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Εικάζεται δε ότι οι εταιρείες Vodafone και Wind, κάτοχοι του 39,5% της Forthnet, δεν είχαν υποβάλει χθες κάποιο αίτημα, υποχρεωτικής ή μη, δημόσιας πρότασης για την εξαγορά των μετοχών της Forthnet, δεδομένου ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν διέκοψε τη διαπραγμάτευση της μετοχής στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Ετσι η τιμή της τελευταίας, χθες, ανήλθε σε νέα υψηλότερα επίπεδα (+12,5% στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης), προσδίδοντας στον όμιλο Forthnet κεφαλαιοποίηση της τάξης των 190 εκατ. ευρώ.

Το «μπαλάκι» πλέον μεταφέρεται στην πλευρά των Αράβων μετόχων της Forgento, η οποία ελέγχει το 44% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Οι Αραβες πλέον, μετά και τη λήψη της πρότασης αυτής από την πλευρά των Vodafone-Wind, θα πρέπει να απαντήσουν οριστικά και στον ΟΤΕ, ο οποίος έχει υποβάλει πρόταση εξαγοράς της Nova από την 1η Ιούλιου, ύψους 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται δε ότι οι Αραβες καθυστέρησαν να απαντήσουν στον ΟΤΕ καθώς ανέμεναν την «αντιπρόταση» των Vodafone-Wind Hellas.

Πάντως, η απάντηση των Αράβων θα καθορίσει ώς ένα μεγάλο βαθμό το μέλλον των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Ολα δείχνουν ότι οι κινήσεις των Vodafone-Wind «χτίζουν» το αντίπαλον δέος του ΟΤΕ και πλέον το ζητούμενο είναι τα εργαλεία που θα διαθέτουν απέναντι σ’ αυτόν τον ισχυρό «παίκτη». Μια πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης αναμφίβολα συνιστά ένα ισχυρό ανάχωμα στη σημαντική υποχώρηση των εσόδων του κλάδου από τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητές τους. Εξάλλου η πορεία μέχρι σήμερα έδειξε ότι τα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα γίνονται περισσότερο ελκυστικά όταν συνοδεύονται και από διευρυμένο περιεχόμενο π.χ. ένα κάποιο πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης. Επίσης, η άθροιση των 500.000 πελατών τηλεπικοινωνιών της Forthnet στο πελατολόγιο των δύο επιχειρήσεων αναμφίβολα διευρύνει τις οικονομίες κλίμακας. Ο ΟΤΕ πάντως φαίνεται να βγαίνει ο πιο κερδισμένος, αφού οποιαδήποτε εξέλιξη και να υπάρξει, δημιουργεί προϋποθέσεις χαμηλότερου ανταγωνισμού λόγω συγκέντρωσης της αγοράς και πιθανής εξόδου του από το καθεστώς της ρύθμισης αρκετών δραστηριοτήτων του, στο οποίο υπάγεται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή