Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα

Στα 181 εκατ. τα κέρδη

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς περισσότερες από 18 εκατ. μετοχές μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Ιουλίου. Η μετοχή κινήθηκε σε θετική τροχιά και κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 4,04%. Στο ύψος των 181 εκατ. διαμορφώθηκε η καθαρή κερδοφορία στον όμιλο της Εθνικής στο α΄ τρίμηνο του 2014 έναντι 27 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που ο όμιλος εμφανίζει καθαρή κερδοφορία.

Αεροπορία Αιγαίου

Αύξηση της κίνησης 21%

Ενισχύθηκε η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας που συνοδεύτηκε από ικανοποιητική αύξηση της εμπορευσιμότητας. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η συνολική επιβατική κίνηση τον Ιούνιο σημείωσε αύξηση 21%, φθάνοντας τους 1.085.210 επιβάτες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας που η μηνιαία επιβατική κίνηση ξεπερνάει το 1 εκατ. επιβάτες. Η αύξηση του Ιουνίου ενίσχυσε την τάση του εξαμήνου για το σύνολο του δικτύου, που παρουσίασε επίσης αύξηση 16% με 4,3 εκατ. επιβάτες.

ΕΒΖ

Κλείσιμο δύο μονάδων

Πτώση 4,58% κατέγραψε η μετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η διοίκηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλεται η λειτουργία των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ένας αριθμός εργαζομένων από τα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας θα μεταφερθεί για να καλύψει τις ανάγκες στο μοναδικό εργοστάσιο που θα μείνει ανοικτό, στο Πλατύ Ημαθίας, ένας άλλος αριθμός εργαζομένων θα χρησιμοποιηθεί στις εργασίες συντήρησης και για άλλους εργαζομένους θα υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Coca Cola HBC

Καταβολή μερίσματος

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της Coca Cola HBC στις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, σημειώνοντας άνοδο 4,64%. Η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα 0,354 ευρώ ανά μετοχή, που θα πληρώνεται από τα αποθεματικά. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου. Η εταιρεία το α΄ τρίμηνο 2014 παρουσίασε ενοποιημένες ζημίες 35,8 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση έναντι ζημιών 15,9 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 28 χώρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή