Ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του προγράμματος egg για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του προγράμματος egg για τη νεανική επιχειρηματικότητα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά εβδομάδες διήρκεσε τελικά η εντατική διαδικασία για την αξιολόγηση των 172 επιχειρηματικών προτάσεων που υπέβαλαν ομάδες νέων επίδοξων επιχειρηματιών στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του προγράμματος egg – enter.grow.go – της γνωστής και επιτυχούς πρωτοβουλίας της Eurobank (www.eurobank.gr) την οποία σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με τη μονάδα Corallia (www.corallia.org) του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στο σύνολο των επιχειρηματικών προτάσεων, προκρίθηκαν τελικά 25, οι ομάδες των οποίων εντάσσονται ήδη στον 2ο κύκλο του προγράμματος, και εγκαθίστανται στο κτίριο που τους έχει διατεθεί για τον σκοπό αυτό. Για έναν ολόκληρο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για επιχειρηματική εξέλιξη στις φάσεις της επώασης (incubation), της επιτάχυνσης (acceleration) και της συνεργασίας (co-working).

Στις υποστηρικτικές δράσεις και στα εργαλεία που θέτει το πρόγραμμα στη διάθεσή τους, περιλαμβάνονται η συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα μέλη διαφόρων κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης και, ασφαλώς, η άψογη κτιριακή υποδομή με τους άρτια εξοπλισμένους και λειτουργικούς χώρους. Περιλαμβάνονται επίσης και «υποστηρικτικές υπηρεσίες μιας στάσης» –πιο γνωστές ως one-stop-shop– τόσο για την εκκίνηση, όσο και για τη λειτουργία της κάθε ομάδας που συμμετέχει. Δηλαδή, υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνική υποστήριξη πληροφορικής, αλλά και οικονομικές συμβουλές και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα.

Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης και μια τρίμηνη εντατική πρακτική εκπαίδευση (business bootcamp), ώστε στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες να κατέχουν τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία. Μιλώντας για τα αποτελέσματα του 1ου αλλά και για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών του 2ου κύκλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου εξέφρασε τη χαρά και την αισιοδοξία του «καθώς βλέπουμε να ωριμάζει εκεί μια καινούργια γενιά αυτοδημιούργητων νέων επιχειρηματιών της Ελλάδας, με προτάσεις και ιδέες, αλλά και πάθος για την υλοποίησή τους». Στο ίδιο πνεύμα και ο γενικός διευθυντής του Corallia, καθηγητής κ. Βασίλειος Μακιός, ανέφερε ότι αυτές «οι επιχειρηματικές ομάδες μπορούν να συμβάλουν με το δικό τους “λιθαράκι” στην ανάπτυξη της χώρας. Το ταλέντο και το πάθος των νέων αυτών ανθρώπων δείχνει τον δρόμο για όλους μας».

Ο απολογισμός του 1ου κύκλου του egg είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, όπως αποδεικνύει η υλοποίηση των σχεδίων των 21 ομάδων του. Συγκεκριμένα, οι 15 έχουν ήδη εταιρείες με βιώσιμη παρουσία στην αγορά και αισιόδοξες προοπτικές ανάπτυξης. Επιπλέον, στη φάση go που έχουν ήδη φτάσει, όχι μόνο συνεχίζουν τις διαφορετικές διαδρομές του Προγράμματος, αλλά «οι νέοι επιχειρηματίες των 21 ομάδων του 1ου κύκλου ενέταξαν στη δραστηριότητά τους και την έννοια της κοινωνικής υπευθυνότητας». Συγκεκριμένα, δώρισαν το πόσον των 6.200 ευρώ στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η χαρά» που λειτουργεί οικοτροφείο στην Παλλήνη (www.kea.hara.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή