Επένδυση 20 εκατ. της ΜΕΝΤΙΤΟΥΡΣ στην Κω με επέκταση του Caravia Beach Hotel

Επένδυση 20 εκατ. της ΜΕΝΤΙΤΟΥΡΣ στην Κω με επέκταση του Caravia Beach Hotel

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση του ξενοδοχείου Caravia Beach Hotel and Bungalows που βρίσκεται στο Μαρμάρι της Κω αποφάσισε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μονάδας MΕΝΤΙΤΟΥΡΣ Α.Ε. που ελέγχεται από το Ιδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, υλοποιώντας επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 20 εκατ. ευρώ με την αξιοποίηση όμορης έκτασης περίπου 120 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας, το νέο πολυτελές τμήμα του συγκροτήματος θα έχει δυναμικότητα 200 δωματίων. Στόχος της διοίκησης είναι τουλάχιστον το 50% των νέων δωματίων να τεθεί σε λειτουργία από τη σεζόν του 2015. Παράλληλα, η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με tour operators γερμανικών συμφερόντων, προκειμένου το νέο τμήμα του συγκροτήματος να τεθεί τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του υπό την ομπρέλα μίας εκ των ξενοδοχειακών αλυσίδων τους. Στην υφιστάμενη μονάδα δυναμικότητας 680 κλινών που αναπτύσσεται σε έκταση 80 στρεμμάτων, έχει υλοποιηθεί την τελευταία πενταετία επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακαίνιση κοινόχρηστων τμημάτων και δωματίων της, καθώς και για τη δημιουργία τριών νέων σουιτών. Στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας υφίσταται βοτανικός κήπος με περίπου 300 φυτά.

Το ξενοδοχείο ήταν ιδιοκτησία του αποβιώσαντος έναν χρόνο πριν Σωκράτη Φανουράκη, από τους πρώτους ξενοδόχους της Κω και γνωστού για το φιλανθρωπικό του έργο. Το 2011 ο Φανουράκης δημιούργησε ένα κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ιδρυμα Λοχαγού Φανουράκη» τιμώντας τη μνήμη του αξιωματικού ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αδελφού του Διογένη Φανουράκη. Το ίδρυμα -που εποπτεύεται από το υπ. Οικονομικών-διοικείται από πενταμελές Δ.Σ. και αντλεί σήμερα τους πόρους του από το ξενοδοχείο για να καλύπτει οικονομικά τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές άπορων φοιτητών με καταγωγή από την Κω και τη Χάλκη και να περιθάλπει απόρους της τρίτης ηλικίας στα ίδια νησιά. Πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο πρώην υπ. Υγείας, βουλευτής Δωδεκανήσου και καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ πρόεδρος της ξενοδοχειακής εταιρείας, ο πρώην υφ. Εξωτερικών, καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Βαληνάκης. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υποτρόφων του ιδρύματος, ο κ. Κρεμαστινός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προνοητικότητα του Σωκράτη Φανουράκη να δημιουργήσει ένα ίδρυμα που περιθάλπει αδυνάμους, φτωχούς και αρρώστους, ενώ παράλληλα βρίσκεται κοντά στη νεολαία με την παροχή των υποτροφιών. Ο εκλεγείς δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε το έργο του ιδρύματος για τους απόρους του νησιού, ενώ ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι με το ίδρυμα αναβιώνει ο θεσμός των ευεργεσιών μεγάλων Ελλήνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή