Σύντομα (22/7/14)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

5 – 7 Δεκεμβρίου η έκθεση Greek Tourism Expo

Από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo η τουριστική έκθεση Greek Tourism Expo με τη στήριξη και του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων. Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις όπως μεταξύ άλλων διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο ελληνικός τουρισμός στη νέα εποχή», φόρουμ για τη γαστρονομία και την κρουαζιέρα αλλά και πρόγραμμα Hosted Buyers, που θα προσκληθούν από τις κλασικές αγορές της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), από νέες αγορές (Ρωσία, Πολωνία, Ινδία και Τουρκία) και από τις ανερχόμενες χώρες της Ασίας περιλαμβανομένης της Κίνας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου το 2ο συνέδριο ηλεκτρονικού τουρισμού Digi.Travel. Στο συνέδριο θα αναλυθούν θέματα όπως οι τάσεις του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα ταξίδια και τον τουρισμό και θα παρουσιαστούν πετυχημένα παραδείγματα εταιρειών και επαγγελματιών οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στο online travel.

Προωθείται η σύνδεση εκπαίδευσης με αγορά εργασίας

Τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας προωθεί η κυβέρνηση. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η γενική διευθύντρια επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ κ. Αθανασία Θεοδωρίδου και συναρμόδιοι φορείς για το Πρόγραμμα της Μαθητείας.

Ουσιαστικά στόχος είναι να ενισχυθεί η τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση με διεύρυνση του προγράμματος της μαθητείας σε όλες τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων.

Προς το παρόν κάτι τέτοιο εφαρμόζεται στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Στη χθεσινή συνάντηση τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων και συστήθηκε ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση των δράσεων και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Εισροές ύψους 43 δισ. μειωμένες κατά 19 δισ. από τις εισροές Απριλίου παρουσίασε η αγορά συλλογικών επενδύσεων στις 26 χώρες της Ε.Ε. τον φετινό Μάιο. Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση των καθαρών πωλήσεων των μακροπρόθεσμων συλλογικών επενδύσεων (ΟΣΕΚΑ) και στην αύξηση των καθαρών εκροών από τα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς. Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή οι επενδύσεις εκτός αμοιβαίων χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 48 δισ. από 63 δισ. τον Απρίλιο. Οι καθαρές πωλήσεις των oμολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα στα 20 δισ. τον Μάιο από 27 δισ. τον Απρίλιο). Οι καθαρές πωλήσεις των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων συνέχισαν να είναι θετικές και τον Μάιο (7 δισ. από 14 δισ. τον Απρίλιο).

OΛΠ: επίσκεψη αντιπροσωπείας κινεζικού λιμανιού

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ στα γραφεία του Οργανισμού στον Πειραιά είχε χθες πολυμελής αντιπροσωπεία του λιμανιού Τιαντζίν της Κίνας, με αντικείμενο διάφορα θέματα λιμενικής πολιτικής. Η κινεζική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ, Σταύρο Χατζάκο, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού. Οι Κινέζοι επισήμαναν τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα δύο λιμάνια και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνογνωσία του ΟΛΠ στον τομέα της κρουαζιέρας. Σημειωτέον ότι το λιμάνι Τιαντζίν είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας κι ένα από τα μεγαλύτερα της Ασίας.

30 Σεπτεμβρίου η επιστροφή κεφαλαίου της Folli Follie

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,75 ευρώ ανά μετοχή της Folli Follie προς τους μετόχους της. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι όσοι μέτοχοι διακρατήσουν τους τίτλους της εταιρείας έως και την 25η Σεπτεμβρίου. Η επιστροφή κεφαλαίου θα καταβληθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Με νεότερη ανακοίνωσή της η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες και τη διαδικασία είσπραξης του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου, όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο. Η Folli Follie Group συνεχίζει και τη φετινή χρονιά τη διεθνή ανάπτυξή της. Μεταξύ των χωρών που δραστηριοποιείται είναι και η Ρουμανία. Στόχος είναι η αξιοποίηση ακινήτου στο Βουκουρέστι που διέθετε η Elmec Romania. Το συνολικό ύψος της επένδυσης για το έργο αντιστοιχεί στα 5 εκατ. ευρώ για την ολική ανακατασκευή του εξαώροφου κτιρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή